Asgari ücrete '80 kuruşluk sergi' ile protesto

İşçi Gazetesi ve İşçievi Derneği üyesi grup, yeni asgari ücreti, Taksim Meydanı'nda kurdukları ''80 Kuruşluk Sergi'' ile protesto etti. Asgari ücrete yapılan zammın ''günde 80 kuruşa'' denk geldiğini açıklayan grup, sergide bu parayla alınabilecek erzakı halka göstererek, bu parayla bir otobüs bileti dahi alınamadığını ortaya koydu.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 19:33
Abone Ol google-news

İşçi Gazetesi ve İşçievi Derneği üyesi grup, asgari ücrete yapılan 23 lira 87 kuruşluk zammın ''günde 80 kuruşa'' denk geldiğini belirterek, yeni asgari ücreti protesto etti.

Grup, Taksim Meydanı'nda kurdukları ''80 Kuruşluk Sergi''de 80 kuruşla alınabilecek erzakı halka gösterdi. Sergide bu parayla 75 gram zeytin, 80 gram peynir, 19 gram bebek maması, 50 gram et, 32 gram sucuk veya 1 ekmek alınabileceği gösterilerek, 80 kuruşla bir otobüs bileti dahi alınamadığı anlatıldı.

Grup adına yapılan açıklamada, yüzde 4.3'lük zammın ''kabul edilemez'' olduğu ifade edilerek, ya doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların geri alınması ya da asgari ücrete yüzde 82 zam yapılması istendi.

Açıklamada ayrıca asgari ücretin 4 kişilik bir aileye göre belirlenmesi ve 2 bin 409 YTL olarak açıklanan yoksulluk sınırının bu belirlemede baz alınması gerektiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler