'Ne kadar önlem gerekiyorsa alırız'

Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Şimşek, ne kadar önlem gerekiyorsa alacaklarını ifade ederek, IMF ile bir program olsa da olmasa da bütçeyi daha gerçekçi zemine oturtacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 21:05
Abone Ol google-news

Hazine Müsteşarlığı'nın kuruluş yıldönümü kokteyline Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay katıldı. Kokteylde basının "Bütçede yapılan daralma devam edecek mi" sorusuna Mehmet Şimşek, ne kadar önlem gerekiyorsa alacaklarını belirtti. IMF ile bir program olsa da olmasa da bütçeyi daha gerçekçi zemine oturtacaklarını söyleyen Şimşek, bu dönemde ihracata destek verdiklerini anımsattı. Eximbank'ın sermayesini de artıracaklarını kaydeden Şimşek, Sukuk İcara Yasası'na henüz son şekli vermediklerini ifade etti.

Şimşek, bir gazetecinin "Dün açıklanan asgari ücreti yeterli buluyor musunuz" sorusuna ise cevap vermekten kaçındı.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise, Eximbak'ın sermaye artımı için 1 milyar dolar alacağı sözünü Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'dan aldıklarını belirterek, "Biz alacağımıza biraz şahiniz" dedi. Tüzmen, Hazine Müsteşarlığı'nın Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın alt katında olduğunu söylemesi üzerine, Şimşek de üstlerinin sağlam olduğunu söyledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler