Yunanistan'da basketçiler 'süresiz grev'de

Yunanistan'da 1. ve 2. lig basketbol takımlarının oyuncularının süresiz greve gitme kararı aldıkları bildirildi.Yunan basın-yayın organları, Panhelenik Profesyonel Basketbolcular Derneği'nin (PSAK) aldığı kararla, ''Hükümetin maaş ve sigorta konularında izlediği politikayı'' protesto etmek amacıyla, 1. ve 2. lig takımlarının oyuncularının, 3 Ocak tarihinden itibaren süresiz greve gideceklerini kaydettiler.

Yayınlanma: 26.12.2008 - 22:14
Abone Ol google-news

PSAK'ın Yunanistan Kültür Bakanlığı'na bağlı Spor Bakanı Yardımcısı Yannis Ionidis'in, ''2. lig takımı oyuncularının sigortalanmaları yönünde düzenlemelere gidileceğini söylediğini, ancak sorunun giderilmesi için en ufak harekette bulunulmadığını'' savunduğunu belirten basın-yayın organları, lig karşılaşmaları ile Yunanistan Kupası mücadelelerinin, ''oyuncuların hakları dahilinde olan istekleri'' yerine getirilinceye dek ertelendiklerini bildirdiler.

PSAK'ın konuya ilişkin açıklamasında, ''Sosyal sigortamız, maaşlarımız ve bu ülkenin çalışanları olarak haklarımız için mücadele veriyoruz. Birileri bizleri gözardı ediyor olabilir, fakat sorumluluklarla karşı karşıya kalacaklardır. Nitekim bizleri hiçbir zaman olmadığımız kadar birlik halinde buluyorlar. Haklarımız için sonuna dek mücadele vermeye hazırız'' denildi.

Haberlerde, PSAK'ın, Yunanistan Basketbol Federasyonu (EOK) yetkilileri ve bakan yardımcısı Ionidis ile 3 Ekim tarihinde temaslarda bulunduğu, ''iyiniyet göstergesi olarak o dönemde gidilmesi planlanan grevin ertelendiği'', ancak görüşmelerin üzerinden uzun süre geçmiş olmasına karşın isteklerine karşılık herhangi bir yanıt alamadıkları kaydedildi. PSAK'ın yeni bir görüşme yapılması isteğine, gerek EOK gerekse Ionidis tarafından yanıt verilmemiş olmasının ise grev kararına yolu açtığı değerlendirmesinde bulunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler