Kadro tartışmaları sürüyor

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine ilişkin, ''öğretmenlerin gelecekleri, seçim yatırımlarına göre belirlenmemelidir'' dedi.

Yayınlanma: 27.12.2008 - 11:26
Abone Ol google-news

Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in ''sözleşmeli öğretmenlerin kadroya alınacağı'' sözünü anımsatarak, bu kararı olumlu bulduklarını belirtti.

Bakan Çelik'in bu açıklamasının bir seçim yatırımı olduğunu düşündüklerini kaydeden Kılıç, '' Öğretmenlerin gelecekleri, seçim yatırımlarına göre belirlenmemelidir'' dedi.

Kılıç, Bakan Çelik'in açıklamasında ''sözleşmelilik uygulamasının kaldırılacağını'' belirtmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bakan Çelik, 6 ay önce TBMM'de gerçekleştirdiği bir konuşmada, sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gerektiğini, bu istihdam biçiminin kadrolu öğretmenlere göre hak kaybı yarattığını belirterek, itirazlarını yükselten milletvekillerine 'sözleşmeli öğretmenlerin hak kaybı yok, kadrolularla durumları aynı' diyerek yanıt vermiştir. Eğer ortada bir hak kaybı yoksa, şimdi ne olmuştur da sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi bir müjde olarak yansıtılmaktadır? Bu açıklama, sözleşmeli istihdamın bir hak kaybı olduğunun hükümet tarafından itirafıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler