Eğitim-Bir Sen'den Çelik'e yanıt

Eğitim-Bir-Sen Mali Sekreteri Ahmet Özer, öğretmen açığının sözleşmeli öğretmen atamalarıyla kapatılmaya çalışılmasının yanlış olduğunu savundu. Tüm sözleşmeli öğretmenlerin şartsız olarak kadroya geçirilmesinin önemini vurgulayan Özer, Doğu illerinde görev yapan öğretmenlere teşvik amacıyla yöre tazminatı verilmesinin gerektiğini de belirtti.

Yayınlanma: 27.12.2008 - 14:58
Abone Ol google-news

Eğitim-Bir-Sen Mali Sekreteri Ahmet Özer, sendikasının Sivas Öğretmenevi'nde düzenlenen İl Divan Toplantısı'nda öğretmenlere yönelik uygulamalarrla ilgili eleştirilerde bulundu. 

Öğretmen açığı sorununun devam ettiğini söyleyen Özer, ülkede on binlerce daha öğretmene ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Özer, öğretmen açığının sözleşmeli öğretmen atamalarıyla kapatılmaya çalışılmasının yanlış olduğunu savunarak şöyle konuştu: ''Doktorun, hakimin, polisin vekili, sözleşmelisi, ücretlisi olmadığı gibi öğretmenin de olmaz, olmamalıdır."

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bir televizyon programında sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesine yönelik bir çalışma içinde olduklarını açıkladığını hatırlatan Özer, ''Bu çalışma yeterli değil. Tüm sözleşmeli öğretmenlerin şartsız olarak kadroya geçirilmesi sağlanmalıdır'' dedi.

Kalkınmada öncelikli yörelerde öğretmen ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle, öğretmenlerin bu yörelere zorunlu olarak gönderildiğini anlatan Özer, şunları kaydetti: ''Bu yörelerde görev yapan öğretmenlere teşvik amacıyla yöre tazminatı verilmesi gerekiyor. Bu tazminat bu bölgeleri teşvik edici hale getirecek, öğretmen açığı sorununu büyük oranda çözecektir. Ayrıca bu yörelerde çalışan öğretmenlerin çocuklarına da eğitim bursu verilmesi uygulamasına gidilmesi gerekiyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler