Ermenistan 'üçlü görüşmelere' katılmayacak

Türkiye- Azerbaycan ve Ermenistan arasında Karabağ sorununun çözümüne ilişkin yürütülen 'üçlü görüşmeler' sekteye uğrayacak. Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç'ın, yılın başları için "üçlü toplantı" hazırlığı yaptıklarını bildirmesine karşın Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, "Bakanlar, yılın başlarında bir araya gelmeyecek" dedi.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 12:39
Abone Ol google-news

Ermenistan, 2009 yılının başlarında Karabağ sorununu görüşmek üzere Türkiye ve Azerbaycan ile "üçlü toplantı" yapmak gibi bir planının bulunmadığını ortaya koydu.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Hulusi Kılıç'nın, Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan Dışişleri Bakanları, Ali Babacan, Elmar Mammadyarov ve Edward Nalbandyan'ın, "üçlü toplantı" için hazırlıkları yaptıklarını bildirmesine karşın Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, bu yöndeki bir toplantının yılın başlarında yapılmayacağını bildirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tigran Balayan, Ermeni basınına yaptığı açıklamada "Bakanlar, yılın başlarında biraraya gelmeyecek" dedi.

Azerbaycan basını, Büyükelçi Hulusi Kılıç'ın, gazetecilere üç ülkenin bakanlarının Ocak veya Şubat'ta buluşacağını söylediğini duyurmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler