Kış tüm yurtta etkili

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Yurt genelinde 1250 yerleşim merkezi ile ulaşım sağlanamıyor. Ankara'nın Haymana, Eskişehir, Afyon, Uşak, Kütahya ve Konya'nın bazı ilçelerinde eğitime ara verildi. İDO'nun Bandırma-Yenikapı ile Armutlu-Bostancı arasındaki hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Yayınlanma: 28.12.2008 - 16:06
Abone Ol google-news

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ağrı'da 45, Kars ve Muş'ta 15, Ardahan'da 11 ve Erzurum'da 8, Palandöken Kayak Merkezi'nde ise 24 santimetre olarak ölçüldü. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum'da 44, Bingöl'de 52, Muş'ta 10 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Öte yandan, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 28, Ardahan'da 27, Kars'ta 24, Ağrı'da 23, Muş'ta 19, Erzincan 10 ve Iğdır'da ise 9 derece olarak ölçüldü. Bu arada, aşırı soğuk hava nedeniyle bölgedeki birçok ilde, evlerin su şebekesi dondu.

 

Hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri  iptal edildi

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'nin (İDO), Bandırma-Yenikapı ile Armutlu-Bostancı arasındaki hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Marmara Denizi'nde etkili olan fırtına nedeniyle saat 18.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu ve Armutlu-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri, karşılıklı olarak yapılamadı. Saat 18.30 Yenikapı-Bandırma ve saat 21.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri de aynı nedenlerle iptal edildi.
 

Ankara

Ankara'nın Haymana ilçesindeki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime ara verildi. Kar yağışı nedeniyle köy yollarının ulaşıma kapandığı, yağışın etkisini yitirmesinin ardından kapalı yolların açılacağı bildirildi.
 

Muş

Muş'ta kar yağışı ve şiddetli rüzgar nedeniyle özellikle kırsaldaki enerji nakil hatları zarar gördü. TEDAŞ Muş Müessese Müdürü Mahmut Anaç, enerji nakil hatlarındaki tahribat nedeniyle Muş merkez ile Bulanık ve Malazgirt ilçelerine bağlı 50 köye bir gün süreyle elektrik verilemediğini söyledi.
 

Van

Van'da üç gün önce etkili olan kar yağışının ardından ulaşıma kapanan köy yollarındaki  çalışmalar sürüyor. Yüksek kesimlerdeki 25 köyle ulaşımın sağlanamadığını belirtti.

 

Bitlis

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il merkezi ve ilçelere bağlı 30 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi. Kar kalınlığının kent merkezinde 60 santimetre, yüksek kesimlerde ise 75 santimetreyi geçti.
 

Ağrı

Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Ağrı'da hava sıcaklığı eksi 23 dereceye kadar düştü. Yüksek kesimlerdeki 20 yerleşim birimiyle ulaşımın sağlanamadığını bildiren İl Özel İdaresi yetkilileri, kar yağışının durmasıyla kapalı köy yollarında çalışma başlatacaklarını açıkladı.
 

Hakkari

Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Hakkari'de en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 11 derece olarak ölçüldü. Önceki gün etkili olan kar yağışının ardından kapalı köy yollarında çalışma başlatan İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapanan 6 köy ile 20 mezra yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarına devam ediyor.

 

Sıvas

Sıvas il genelinde 78'i mezra, 309'u ise köy olmak üzere toplam 387 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Kar yağışı nedeniyle stabilize olan 14 kilometrelik kısmı ulaşıma kapalı olan Divriği-Arapkir yolunda da ekiplerin çalışmaları sürüyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle 60 köye elektrik verilemediğini kaydeden yetkililer, 27 yerleşim birimi ile de haberleşmenin sağlanamadığını belirtti.

 

Trakya

Edirne'de gece hava sıcaklığı sıfırın altında 4-5 dereceye kadar düştü. Sabah saatlerinde kent merkezindeki hava sıcaklığının sıfırın altında 1-2 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden yetkililer, bu gece hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece olmasının beklendiğini bildirdi. Kırklareli'nde dün gece -5 olan hava sıcaklığı sabah saatlerinde 0 derece olarak ölçüldü. Hava sıcaklığının gün içerisinde 2 dereceye kadar yükseleceğini belirten yetkililer, gece ise sıcaklığın -7 dereceye düşeceğini kaydetti.
 

Kütahya

Kütahya'da gece başlayan ve aralıklarla devam eden yağış dolayısıyla kar kalınlığı il merkezinde 35 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştı. Kapanan 380 köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kütahya il merkezini Eskişehir ve Afyonkarahisar'a bağlayan kara yollarında ulaşım, kar ve tipi nedeniyle güçlükle sağlanıyor.


Eskişehir

Eskişehir il genelinde dün akşamdan itibaren etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda güçlük yaşanması üzerine valilik kriz merkezinde toplantı yapıldı. Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde, tüm ilköğretim okulları, anaokulları ve liselerde eğitim öğretime ara verilmesi kararlaştırıldı.


Manisa


Manisa'nın ilçelerden Soma'da 25, Kırkağaç'ta 8, Akhisar'da 7, Gördes'te 11 ve Demirci'de 3 olmak üzere toplam 54 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar yağışı nedeniyle Soma-Savaştepe ile Akhisar-Gördes karayolunda trafik akışının kontrollü sağlandığı, gece yaşanacak buzlanmalara karşı sürücülerin uyarıldığı belirtildi.

 

Uşak

Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime ara verildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle İzmir-Ankara karayolunda ulaşımın güçlükle sağlanıyor.

 

Afyon

Afyonkarahisar Mİlli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez, Kızılören, Sandıklı, Hocalar, Sinanpaşa, İhsaniye, İscehisar, Bayat, Emirdağ, Bolvadin, Çobanlar, Sultandağı, Çay ve Şuhut ilçe merkezleri ile ilçelere bağlı belde ve köy okullarındaki ilköğretim ve liselerde  eğitime ara verildiğini bildirdi.
Yıldırım, bu sürenin yapılacak yeni bir değerlendirmeyle uzatılabileceğini kaydetti.


 Kütahya

Kütahya il merkezi ve ilçelerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle ilköğretim okullarında eğitim öğretime ara verildi. İl genelinde dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve tipiden ulaşımda güçlük yaşanması nedeniyle Valilik Kriz Merkezi'nde toplantı yapıldı. Toplantıda, il merkezi ve ilçelerde, taşımalı sistemle eğitim öğretim verilen okullar dahil olmak üzere tüm ilköğretim okulları ve ana okullarının  tatil edilmesi kararlaştırıldı. İl genelindeki lise ve dengi okullarda tatilin söz konusu olmadığı, bu okullarda  eğitim öğretime devam edileceği belirtildi.

 

Konya

Konya'nın Kulu ilçesinde de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçe merkezi ile bağlı yerleşim birimlerinde yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışının devam etmesi nedeniyle ilçe merkezi, bağlı belde ve köylerdeki ilköğretim okulları ile liselerde eğitim öğretime ara verildi.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler