Obama'lı yeni dönem MGK'da

ABD Başkanlığına seçilen Barack Obama'nın önümüzdeki ay görevi devralması ile başlayacak yeni dönemdeki ikili ilişkiler yarın yapılacak MGK'da ele alınacak. Toplantıda, Irak'ta önümüzdeki yıl yaşanması beklenen olası değişiklikler, terörle mücadele, Kıbrıs ve AB ile ilişkiler de masaya yatırılacak.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 08:48
Abone Ol google-news

Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısı yarın Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılacak toplantı saat 13.30'de başlayacak. Toplantıda öncelikli olarak, 2008 yılının genel bir değerlendirmesi yapılacak. Terörle mücadelenin ve gelinen noktanın da ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi beklenen toplantıda, Kıbrıs'ta 2009 yılında yaşanacak olası gelişmeler, Avrupa Birliği ile ilişkiler çerçevesinde ele alınacak.

Yılın son MGK'sinda, 'stratejik ortak' ABD'nin yeni başkanı Barack Obama'nın, önümüzdeki ay görevi George W. Bush'tan devralması sonrasında, Türkiye - ABD ikili ilişkilerinde başlayacak yeni dönem de MGK'nin gündeminde bulunuyor. Bu konuda Dışişleri Bakanlığı'nın, Milli Güvenlik Kurulu üyelerine ayrıntılı bilgi sunacağı bildiriliyor. Yeni dönemdeki ikili ilişkiler çerçevesinde, ABD'nin, Irak'tan asker çekmesi sonrasında, Irak'ta yaşanacak olası değişim ve gelişmeler de yarın yapılacak toplantıda değerlendirilecek.

Ortadoğu'daki son gelişmelerin ve bu çerçevede İsrail'in Filistinlilere yönelik başlattığı hava operasyonlarını da yarın yapılacak toplantıda ele alınması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler