Erdoğan'ın tepkisi İsrail basınında

İsrail Haaretz gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye saldırısının "insanlık suçu" olduğunu söylediği ve İsrail Başbakanı Olmert ile temaslarını "dondurduğu"nu açıkladığını belirtirken, Türkiye'de binlerce kişinin İsrail temsilciliklerinin önünde protesto gösterilerini yaptığına da dikkat çekti.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 12:00
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetli saldırısına yönelik sert eleştiriler, İsrail basınında yankı buldu. Haaretz gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın, saldırının "insanlık suçu" olduğu ifadelerine dikkat çekerken Erdoğan'ın ayrıca İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile temaslarını "dondurduğunu" açıkladığını da belirtti.

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, bir Suriye hükümet yetkilisinin, Gazze saldırısına tepki olarak Şam'ın Türkiye aracılı İsrail-Suriye görüşmelerini askıya almayı kararlaştırdığına ilişkin açıklamasına dikkat çektiği haberinde, "Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan da Olmert ile temaslarını dondurduğunu açıkladı" diye yazdı.

Erdoğan'ın, Gazze'ye saldırısını "insanlık suçu" olarak nitelendirdiğine işaret eden gazete, şöyle devam etti: "Türkiye, Müslüman dünyasında İsrail'in en yakın müttefikidir ancak Erdoğan, ülkesinin Suriye ile İsrail arasında barış görüşmelerine aracılık yaptığı bir dönemde operasyonların düzenlenmesinin dehşete düştüğünü söyledi. Saldırıların, Türkiye'ye yönelik saygısızlık olduğunu da ifade etti."

Haaretz, haberinde İstanbul ve Ankara'da binlerce kişinin İsrail diplomatik temsilciliklerinin önünde protesto gösterilerinde bulunduğunu anlatırken de İsrail Başbakanı Olmert'in geçen hafta Türkiye'yi ziyaret ettiğini de anımsattı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler