Gül ve Ahmedinejad İsrail saldırılarını konuştu

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarının durdurulması konusunu görüştükleri bildirildi.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 18:16
Abone Ol google-news

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gazze Şeridi'ndeki insanlık trajedisine son verilmesi için yapılması gerekenler konusunda fikir teatisinde bulundu.

Telefon görüşmesi yapan iki liderin, İslam Konferansı Teşkilatı'nın (İKT) acilen toplanması konusunda hemfikir oldukları ifade edildi. Ahmedinejad ve Gül'ün, Filistin halkına insani yardım yapılması ve uluslararası kamuoyunun İsrail'e, saldırıları durdurması için baskı konusunda değerlendirmelerde bulundukları kaydedildi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın ayrıca Senegal Cumhurbaşkanı Abdoulaye Wade, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülaziz Buteflika, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Katar Emiri Şeyh Hamad Bin Halife El Tani, Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi, Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal ve Filistin İslami Cihad lideri Ramazan Abdullah Şallah ile de telefonda görüştüğü belirtildi.

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki de BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ile telefonda yaptığı görüşmede İsrail saldırılarının durdurulması ve Filistin halkına yardım konularını ele almıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda şu ana kadar 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği ve 1500'e yakın kişinin yaralandığı açıklandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler