Toronto karanlığa gömüldü

Kanada'nın Ontario eyaleti, son iki gündür etkili ağır kış şartlarıyla mücadele ediyor. Hızı saatte 100 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle 230 bin ev ve işyerinin elektrik hatları koptu. Sparwood kasabasında ise meydana gelen çığ felaketinde kaybolan 8 kişiye ulaşılamıyor.

Yayınlanma: 29.12.2008 - 20:52
Abone Ol google-news

Kanada'nın en kalabalık şehri Toronto ve çevresinde hızı saatte 100 kilometreyi bulan fırtına, 230 bin ev ve işyerini elektriksiz bıraktı. Fırtına çok sayıda ağacı kökünden söktü, devrilen ağaçlar enerji iletim hatlarını kopardı. Fırtına nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve okulun çatısı uçtu. Otoyollarda trafik kaosu yaşandı.

CBC Televizyonu'na konuşan Ontario Eyalet Polisi (OPP) Otoyol Komiseri Dave Woodford, "Bunca yıldır yollarda görev yapıyorum ve ilk defa boş bir kamyonun fırtınada savrulduğunu gördüm" dedi.Eyalet yetkilileri, enerji iletim hatlarındaki onarım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ancak sorunun tamamen çözülmesinin zaman alacağını açıkladı. Halktan sabır ve anlayış istedi.

Öte yandan, fırtına Quebec eyaletinde de etkili oldu. Fırtına, eyalet başkenti Quebec City ve kuzeydoğudaki şehirlerde 36 bin ev ve işyerini elektriksiz bıraktı.

 

8 kayakçı çığ altında kaldı 

Kanada'nın British Colombia eyaletinin, Alberta eyalet sınırına yakın Sparwood kasabasında meydana gelen çığ felaketinde kaybolan 8 kişiye ulaşılamıyor.

Sparwood Belediye Başkanı David Wilks, "Kurtulmaları için artık bir mucize gerekli" dedi. Olayla ilgili bilgi veren Başkan Wilks, şunları söyledi:

Öte yandan, bölgeye gönderilen 15 kurtarma uzmanı, yerel polis ve acil yardım uzmanları ile çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin çalışmaları, Kanada Çığ Merkezi ve Çevre Bakanlığı'nın uydu imkanları ile de destekleniyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler