Avustralyalıların 'üstsüz güneşlenme' savaşı

Avustralya'da üstsüz güneşlenmenin yasaklanmasına ilişkin yasa tasarısı ülkeyi karıştırdı. Ülkedeki muhafazakar bir milletvekili, New South Wales eyaletinde kadınların üstsüz güneşlenmesinin yasaklanmasını için yasa teklifinde bulundu. Aynı zamanda Hıristiyan din adamı olan milletvekilinin verdiği teklif kilit politikacılardan destek bulurken, Avustralyalıların önemli bir kısmı yasa tasarısına karşı çıkıyor.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 09:40
Abone Ol google-news

Yaz mevsimini yaşayan Avustralyalılar, muhafazakar bir milletvekili tarafından verilen ve New South Wales eyaletinde kadınların üstsüz güneşlenmesinin yasaklanmasını öngören yasa teklifine tepki gösterdi.

Aynı zamanda Hıristiyan din adamı olan muhafazakar milletvekili Papaz Fred Nile'ın ülkenin en büyük kenti Sidney'in yer aldığı New South Wales eyaletinin ünlü plajlarında çıplak güneşlenmeyle ilgili yasayı daha sıkı hale getirecek teklifi, kilit politikacılardan da destek buldu.

Nile, "yasa açık olmalı. Kadınların plajlarda göğüslerini sergilemesi yasaklanmalı" derken, merkez-sol hükümetin milletvekillerinden Paul Gibson da Daily Telegraph Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, yaz tatili sırasında ailelerin plajlarda üstsüz kadınları istemediklerini söyledi.

1960'lardan beri sahillerde üstsüz güneşlenmeyi sürdüren Avustralyalıların önemli bir kısmı ise, radyo kanallarında yasa teklifine tepkilerini dile getirdi.

Avustralya'nın tropik Queensland eyaleti hariç diğer tüm eyaletlerinde çıplaklara ait yasal özel plajlar da bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler