DSP: Güneydoğu'da yaraları saracak tek partiyiz

DSP Genel Başkanı Sezer, DSP'nin köken ve inanç farkı gözetmeksizin toplumun her kesimini kucaklayan bir parti olduğunu söyleyerek, "Doğu ve Güneydoğu'da yaraları saracak tek parti DSP'dir" dedi. Sezer yaptığı konuşmada CHP'ye yüklenerek, "AKP'lileşen CHP'nin alternatif olamadığı çok açık" diye konuştu.

Yayınlanma: 30.12.2008 - 12:51
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Şırnak'ın Kumçatı Belediye Başkanı Nimet Demir'in DSP'ye katılması dolayısıyla yaptığı konuşmada, çözümün adresinin DSP'de olduğunu görenlerin DSP'ye yöneldiğini ileri sürerek "Doğu ve Güneydoğu'da yaraları saracak tek parti DSP'dir" dedi.



'Kutuplaşma Türkiye'ye zarar veriyor'


Sezer, Türkiye'de iki kutuplu siyaset bulunduğuna dikkat çektiği konuşmasında, bunu aşacak tek partinin de DSP olduğunu ifade etti. Sezer, "Türkiye'de siyasette iki kutup var ama, iki kutup Türkiye genelinde ve Güneydoğu'da ayrı. Güneydoğu'da AKP-DTP kutbu var, Türkiye genelinde de AKP-CHP kutbu var. Bu her iki ayrı kutuplaşma, Türkiye'ye büyük zarar veriyor. İkisini de aşabilecek tek parti DSP'dir. Çünkü DTP'nin durumu belli. AKP ise Türkiye'yi karanlığa götürüyor. Aynı zamanda birliğimizi, huzurumuzu tehdit eden adımlar atıyor" diye konuştu.

 

'AKP'lileşen CHP'nin alternatif olmadığı açık'

İki kutuplu siyaset yaklaşımını eleştiren Sezer, "Diğer bölgelerde CHP'nin karşısında belli kesimlerin AKP'ye alternatifmiş gibi gösterilmeye çalışılması, AKP'yi alternatifsiz bırakıyor. AKP'lileşen CHP'nin alternatif olamadığı çok açık. Öyleyse sağlı, sollu insanların DSP'de toplanması, son zamanlarda vatandaşların artan bir ivmeyle bu teveccühü göstermesi anlamlıdır ve boşuna değildir" görüşünü dile getirdi.
 

'Vatandaşlarımızı bir ve birinci sınıf kabul ediyoruz'

Sezer, son dönemlerde DSP'ye yönelimin nedenleri üzerinde de durdu ve "Neden DSP? Çünkü DSP köken, inanç farkı gözetmeksizin toplumun her kesimini kucaklayan parti olduğu içindir. Biz inançlara saygıyla birlikte, insan hakları temelinde tüm vatandaşlarımızı bir ve birinci sınıf kabul ediyoruz. Bunun gereğini de mutlaka yapacağız. Her vatandaş, kendi kültürel, inançsal zenginlik ve duruşuyla, DSP'nin ilgi alanı içerisindedir. İnanıyorum ki, Doğu ve Güneydoğu'da yaraları saracak tek parti olan DSP, yerel seçimlerde bu bölgelerde de büyük başarı elde edecektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler