Elvan 2008'in gümüş kızı

Ben her yarışa kazanmak için çıkarım. Londra-2012’ye daha iyi hazırlanacağım. Şimdiden antrenörümle 2012’yi düşünmeye başladık. Günde 2 antrenman yapıyoruz. 2008’de kaçırdığım şampiyonluğu bu kez yakalacağım

Yayınlanma: 30.12.2008 - 20:50
Abone Ol google-news

Elvan Abeylegesse, Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden biri oldu. ENKA Kulübünün sporcusu olan Elvan, Pekin-2008de 2 gümüş madalya kazanarak Türk atletizminin tarihini yeniden yazdı. Tabii ki bu başarıyı elde etmek kolay değil. Elvan, 11. Dünya Atletizm Şampiyonasında 10 bin metrede 2. olarak Pekinde madalya kazanacağının sinyalini vermişti. Olimpiyatların havası farklıydı... Beklenen de oldu. Elvan Abeylegesse, 5 ve 10 bin metrelerde 2.liği elde etti.

Ulusal atlet mutluydu... Çünkü Türkiyede ve dünyada Elvan konuşuluyordu. Kimileri devşirme sporcu sorusunu gündeme getirirken kimileri de bayrak skandalını tartışıyordu.

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları ulusal atletin yaşamında neler değiştirmişti? Bilinmeyen yönleriyle işte Elvan Abeylegesse...

- 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarında büyük başarı elde ettiniz. Bu nasıl bir duygu?

Elvan Abeylegesse: Başarılarımdan önce olimpiyat havasını yaşamak farklı bir duygu. Sporcunun kariyerinde görebileceği en üst nokta. Branşlarında en iyi olan sporcularla aynı havayı solumak harika bir şey. Böyle bir organizasyonda 2 gümüş madalya kazanmak da ayrı bir gurur oldu. O günü doğum günüm olarak düşünüyorum. Ayrıca Türkiyenin başarı kazanan tek bayan sporcusu olmak da tarihi bir zafer.

- 2012 Londra Olimpiyat Oyunlarında aynı rakiplerle koşacaksınız. Bu kez birinci olabilir misiniz?

E.A: Ben her yarışa kazanmak için çıkarım. Londra-2012ye daha iyi hazırlanacağım. Şimdiden antrenörümle 2012yi düşünmeye başladık. Günde 2 antrenman yapıyoruz. 2008de kaçırdığım şampiyonluğu bu kez yakalacağım.

- 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları sonrası hayatınızda neler değişti?

E.A: Daha çok çalışmaya başladım, hedeflerim büyüdü. İnsanların ilgisi arttı. İmza ve fotoğraf çektirmek isteyen çocuklar oluyor. Olumlu yönde bir değişim yaşıyorum. Ayrıca gençlerin de atletizme bakış açısının değiştiğini düşünüyorum. Artık çocuklar bu branşı daha çok tercih ediyor.

- G.Saray taraftarı olduğunuzu biliyoruz. Eğer G.Saray atletizm şubesini açarsa kulüp değiştirmeyi düşünür müsünüz?

E.A: İki takımın da benim hayatımda ayrı bir yeri var. Ben fanatik bir G.Saray taraftarıyım. Ancak Sarı - Kırmızılıların futbol takımını tutuyorum. Atletizm olarak ENKAnın sporcusuyum ve spor yaşantımı burada sonlandırmak istiyorum.

- Spor hayatınızda hiç hayal kırıklığı yaşadınız mı?

E.A: Sporda bana göre hayal kırıklığı diye bir şey yoktur. Çalışırsan kazanırsın, çalışmazsan kaybedersin. Bir şey yapmadan başarı beklemek bence çok doğru değil. Sporcu az - çok yarışta ne kadar şansı olduğunu bilir. Tabii ki bir şanssızlık olmadığı sürece ben hiç hayal kırılığı yaşamadım.

- Yarışlar sonrası doping testlerinde hiçbir sorunla karşılaştınız mı?

E.A: Hayır, hiçbir sorunla karşılaşmadım. Çünkü ağır hasta dahi olsam kullandığım ilaçlar doktor reçetesi kontrolünde... İlaçların içeriğinde doping statüsüne giren maddeler dahi olsa reçeteyi gösterdiğimde bir sorun olmuyor. Doktor da sporcu olduğum için verdiği ilaçları seçerken özen gösteriyor. Kullandığım vitaminler de var. Bunlar da doping değil.

- Çocuklara spor anlamında neler öneriyorsunuz?

E.A: Hangi branşı seviyorlarsa onu tercih etsinler. Yüzme, futbol, tenis gibi... Önemli olan yeteneklerine uygun spora yönelmeleri... Ayrıca spor, sağlık ve yaşam için önemli bir yer tutuyor. Her yaşta spor gereklidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler