'Erdoğan'dan mekik dplomasisi'

ABD'nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal İsrail'in Gazze'de devam eden operasyonlarının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgede mekik diplomasisi başlattığını açıkladığını yazdı.

Yayınlanma: 31.12.2008 - 16:21
Abone Ol google-news

Wall Street Journal (WSJ)  "Dünya liderleri İsrail'i Gazze'de ateşkese zorluyor" başlıklı yazısında, Paris'te dün Avrupa ülkelerinin dışişleri bakanlarının ateşkes çağrısı yaptığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Arap ülkeleriyle mekik diplomasisi başlattığı kaydedildi. Arap ve Batılı diplomatların, Türkiye'nin Orta Doğu'da gerginlikleri gidermede potansiyel olarak "ana oyuncu" olarak ortaya çıktığını düşündüklerini yazan gazete, "Türkiye'nin hem İsrail'le, hem de Hamas'la güçlü ilişkileri bulunduğunu, bu açıdan iki taraf arasında arabulucu rolü oynama konusunda çok iyi konumda olduğunu" belirtti.

Türkiye'nin İsrail ile Suriye arasında "aracılı barış görüşmelerini" de başlattığını kaydeden gazete, Türkiye'nin İran'la da diplomatik ilişkilerinin devam ettiğini, bu kapsamda Tahran ve Şam'ın onayının (İsrail ile Hamas arasında) herhangi bir ateşkesin sağlanmasında büyük önem taşıdığı belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler