Eğitime kar engeli

Kar yağışı ve soğuk hava eğitimin aksamasına neden oluyor. Van, Kars, Bitlis, Ağrı, Rize, Trabzon Gümüşhane Giresun ve Hakkari'de yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Soğuk ve yağışlı havanın ülke genelinde etkisinin devam etmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 01.01.2009 - 12:45
Abone Ol google-news

Van merkeze bağlı tüm köy okulları ile Muradiye, Erciş ve Gevaş ilçelerinde eğitime cuma günü itibarıyla 1 gün ara verildi. Rize'de de etkili kar yağışı nedeniyle ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verilecek.

Giresun'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve 10 ilçedeki ilköğretim ve liselerde eğitime yarın ara verildi.

Valilik Basın ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Giresun merkez ve merkez ilçenin tüm köylerindeki okullar ile Espiye, Tirebolu, Eynesil, Görele, Çanakçı, Dereli, Güce, Yağlıdere, Keşap ve Doğankent ilçelerindeki ilköğretim ve liselerde yarın eğitime ara verilmesini kararlaştırdığı kaydedildi.

Giresun merkez ile 10 ilçesindeki ilköğretim ve liselerde eğitim, 5 Ocak Pazartesi günü başlayacak.

Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ise bölgede etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkeze bağlı tüm köy okulları ile Ahlat ve Adilcevaz ilçelerine bağlı köylerde, Güroymak ilçesinde ise merkez ve köylerde eğitime 1 gün ara verildiğini söyledi.
Ağrı Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Eleşkirt, Taşlıçay, Hamur, Doğubayazıt ve Tutak ilçelerinde okullarda yarın eğitime ara verildi. Valilik, Ağrı merkeze bağlı tüm köy okulları ile Diyadin ve Patnos ilçesine bağlı köylerde de okulların yarın tatil edildiğini kaydetti.

Trabzon'un Of ve Şalpazarı ilçelerinde eğitime yarın ara verildi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Of ve Şalpazarı ilçeleri ve bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı. Söz konusu ilçelerdeki okullarda eğitime, 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde eğitime yarın ara verildi. Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Kürtün ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime yarın ara verilmesi kararlaştırıldı. Okullarda eğitime 5 Ocak Pazartesi günü devam edilecek.

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kars'ın köylerinde eğitime ara verildi. Kars Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Kars'ta il ve ilçe merkezleri hariç belde ve köylerde okulların yarın tatil edildiği bildirildi. İl genelindeki tüm köy okullarında eğitime, 5 Ocak Pazartesi günü başlanacak.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde de kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle merkez ve bağlı köylerinde okullar yarın tatil edildi. Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle ilçe merkezi ile bağlı köylerinde okulların yarın 1 gün süreyle tatil edildiğini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler