Galatasaray 3- Beşiktaş 2

Türk Telekom Arena'da iki ezeli ralip karşı karşıya geldi. Ligin 28. haftasındaki derbi karşılaşmada lider Galatasaray, Beşiktaş'ı 3-2 yenerek, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını 9'a yükseltti.

Yayınlanma: 26.02.2012 - 16:45
Abone Ol google-news

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu

Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan Balta, Emre Çolak, Selçuk, Melo, Engin, Necati, Elmander

Beşiktaş: Cenk, İbrahim, Sivok, Egemen, İsmail, Ernst, Necip, Veli, Simao, Quaresma, Almeida

Spor Toto Süper Lig'deki derbi karşılaşmada lider Galatasaray, Beşiktaş'ı 3-2 yenerek, en yakın takipçisi Fenerbahçe ile olan puan farkını 9'a yükseltti.

Maçtan öne çıkan dakikalar

5. dakikada soldan İsmail'in yaptığı ortada, savunmada Ujfalusi'nin uzaklaştırmak istediği topu ceza sahasında önünde bulan Veli'nin bekletmeden yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Muslera'da kaldı.

7. dakikada Simao'nun soldan kullandırdığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topu ceza alanı önünde yakalayan Quaresma sert vurdu, ancak meşin yuvarlak üstten auta gitti.

11. dakikada Selçuk'un soldan yaptığı ortada, ceza sahasında arka direkte Engin'in kafa vuruşunda köşeyi iyi tutan Cenk, topu kontrol etti.

15. dakikada Galatasaray öne geçti. Beşiktaş'ın sol kanadında savunmada Simao ile İsmail'in hatasını Eboue iyi değerlendirdi. Bu iki oyuncudan topu iyi kurtaran Eboue, ceza sahası içinde kaleye cepheden bakan pozisyonda bulunan Elmander'e yerden pasını aktardı. Elmander ayağının içiyle güzel bir vuruş yaparken, meşin yuvarlak üst direğe çarparak filelere gitti: 1-0.

36. dakikada İbrahim Toraman'ın ceza sahası dışında sağ çaprazdan sert şutunda top üstten auta çıktı.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

49. dakikada Beşiktaş beraberliği sağladı. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Quaresma'nın vuruşunda top Semih'ten döndü. Dönen topu tekrar kontrol eden Portekizli oyuncu, bu kez rakibini geçip, son çizgide topu altı pastaki İbrahim Toraman'a çıkardı.

İbrahim Toraman kaleci Muslera'yı geçen meşin yuvarlağı boş ağlara göndererek eşitliği sağladı: 1-1.

52. dakikada Galatasaray tekrar öne geçti. Selçuk'un pasında Beşiktaş savunması ofsayt düşüncesiyle duraklarken, geriden çıkan Melo topla birlikte ceza sahasına girerek, kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Brezilyalı futbolcu, meşin yuvarlağı kaleci Cenk'in solundan filelere göndererek, takımını öne geçirdi: 2-1.

68. dakikada soldan ceza sahasına giren Riera, İbrahim Toraman'dan sıyrıldığı anda sert vurdu, meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti.

73. dakikada skor tekrar eşitlendi. Quaresma'nın sağ çaprazdan ortasında kaleci Muslera kalesini terk ederken, topa müdahalede bulunmak isteyen Semih Kaya, ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi ağlarına gönderdi: 2-2.

90. dakikada sağdan ceza sahasına giren Querasma, Hakan Balta'dan kurtulduğu anda şık bir orta yaptı. Ancak arka direkte Almeida'nın müsait durumda yaptığı kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

90 1. dakikada Galatasaray, skoru 3-2 yaptı. Sağdan gelişen Galatasaray atağında Cenk kalesini terk ederken, Selçuk ceza sahasının sol tarafında topu kontrol etti. Selçuk, Cenk'in kalesine gitmesine fırsat vermeden yaptığı ortada arka direkte iyi yükselen Elmander, meşin yuvarlağı kafa vuruşuyla filelerle buluşturdu: 3-2.

Galatasaray karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

 

Maçtan notlar

Beşiktaş'ta, teknik direktör Carlos Carvalhal, sakatlığı geçen İsmail Köybaşı'na Galatasaray derbisinde ilk 11'de şans tanıdı.

Spor Toto Süper Lig'de en son 2 Şubat'ta Mersin İdmanyurdu ile yapılan maçta forma giyen İsmail, sakatlığı nedeniyle ligde 3, UEFA Avrupa Kupası'nda ise 2 karşılaşma olmak üzere toplam 5 resmi karşılaşmada forma giyemedi.

Sakatlığı geçen genç futbolcu, 23 gün sonra Galatasaray derbisinde formasına kavuştu.


Fernandes cezalı

Beşiktaş'ın son haftalardaki en formda isimlerinden Manuel Fernandes, sarı kart cezası nedeniyle Galatasaray derbisinde forma giyemedi.

Siyah-beyazlılarda, savunmada İbrahim Toraman, Tomas Sivok, Egemen Korkmaz ve İsmail Köybaşı oynarken, ön liberoda Necip Uysal ile Fabian Ernst görev yaptı. Bu ikilinin önünde Simao Sabrosa, Veli Kavlak ve Ricardo Quaresma üçlüsü forma giyerken, forvette ise Hugo Almeida oynadı.

Teknik direktör Carvalhal, yedek kulübesinde ise Umut Kaya, Mustafa Pektemek, Ekrem Dağ, Ersan Gülüm, Filip Holosko, Julio Alves ve Sidnei'i oturttu.

Siyah-beyazlılarda Fernandes'in yanı sıra sakatlıkları bulunan Rüştü Reçber, Tanju Kayhan, Roberto Hilbert ile Edu, Mehmet Aurelio ve Mehmet Akyüz 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.


Beşiktaş ilk kez Türk Telekom Arena'da

Beşiktaş, Türk Telekom Arena Stadı'nda ilk kez maça çıktı.

Siyah-beyazlılar, geçen sezonun ikinci yarısında hizmete giren yeni statta ilk kez puan mücadelesi verdi.


''Yeter Yıldırım Demirören''


Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören aleyhine tezahüratlarda bulundu.

''Yeter Yıldırım Demirören'' diye tezahüratlar yapan taraftarlar, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı için aday olan Demirören için ayrıca ''Fenerbahçe'ye başkan olsana'' diye tempo tuttu.

İlgili haber için tıklayınız

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler