Meclis bu kez 6 danışmana zam için yol arıyor

Meclis Başkanlık Divanı, Kasım ayında aldığı kararla Meclis'te çalışan personele yaklaşık 200 TL zam yaparken seyyanen yapılan zamdan sözleşmeli uzman statüsündeki siyasi parti grup danışmanlarının yararlanamaması bu kez danışmanlar arasında ücret farkına yol açtı.

Yayınlanma: 04.01.2009 - 07:39
Abone Ol google-news

Meclis Başkanlık Divanı'nın, Meclis personelinin ücretlerinde sağladığı 200 YTL'lik iyileştirmeden Meclis'te görev yapan siyasi parti grup danışmanlarının yararlanamaması milletvekili danışmanları ile siyasi parti gruplarında görev yapan danışmanlar arasında ücret uçurumuna neden oldu.

DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ise seyyanen yapılan zamdan açıktan atanan, sözleşmeli uzman statüsündeki parti grup danışmanlarının yararlanamamasını soru önergesiyle Meclis gündemine getirdi. Uzman statüsündeki açıktan atanan sözleşmeli danışmanların yapılan yine 2008 yılında yapılan yüzde 10'luk zamdan da yararlanamadığını belirten Demirtaş milletvekili danışmanları ile siyasi parti grup danışmanları arasındaki ücret farkını kapatmaya yönelik nasıl bir düzenleme yapılacağını sordu.
 

6 danışman zamdan yararlanamadı

Önergeye yanıt veren Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil TBMM'nin yasama faaliyetleri ile ilgili özel bilgi ve ihtisas gerektiren konularda sözleşmeli personel çalıştırıldığını, sözleşme usul ve esasları ile ücretlerin ise Başkanlık Divanı'nca tespit edildiğini belirterek, halen Meclis'te siyasi parti grup başkanlıkları emrinde 6 adet danışmanın görev yaptığını söyledi.

Siyasi parti grup başkanlıklarında danışman olarak görev yapan personelin sözleşme ücretlerinin 23 Mayıs 2007 tarihli TBMM Başkanlık Divanı kararı ile milletvekili danışmanları ile eşit düzeyde tespit edildiğini kaydeden Pakdil, ücretlerin devlet memuru aylıklarına endekslendiğini ve grup danışmanlarına halen brüt 2 bin 332 TL, net bin 690 TL sözleşme ücreti ödendiğini ifade etti. Pakdil, "Milletvekili danışmanlarının sözleşme ücretleri, TBMM Başkanlık Divanı'nın 18 Kasım 2008 tarihli toplantısında gündem dışı olarak görüşüldüğü ve yüzde 12 oranında artırılması kararlaştırıldığı için siyasi parti grup danışmanlarının ücretlerinde artış yapılamamıştır" dedi.

 

Eşit olarak tespit ediliyor ama

Pakdil önergeye verdiği yanıtta her iki statüdeki danışmanların sözleşme ücretlerinin eşit olarak tespit edildiğini vurgularken milletvekili danışmanları ile grup danışmanlarının ücretleri arasında doğan farkı ise "milletvekili danışmanlarının ücretlerinin TBMM Başkanlık Divanı'nda gündem dışı olarak görüşülerek artırılması" ile açıkladı. Pakdil, milletvekili danışmanları ile siyasi parti grup danışmanlarının ücretlerinin eşitlenmesi için konunun en kısa sürede Meclis Başkanlık Divanı'nın gündemine sunulacağını bildirdi.
 

482 danışman görev yapıyor

Meclis'in Temmuz 2008 faaliyet raporuna göre ise TBMM'de 395'i erkek, 87'si kadın olmak üzere toplam 482 milletvekili danışmanı görev yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler