Baba Zula, Mengü Ertel için çaldı

Murat Ertel'den bir performans izliyoruz. Baba Zula olarak Maçka Sanat'ın o sevimli mekanında babası usta grafik sanatçımız Mengü Ertel'i seksenbirinci doğum gününde anmak üzere toplanan dost ve sanatçı grubu için seslendirdiği parçaları ile Ertel galerinin her yerinde sazını çalıyor, misafirler arasından süzülüyor, hızlıca gizlenip yok oluyor ve tekrar geliyor, yanı başımızda ve hep bizimle...

Yayınlanma: 17.03.2012 - 21:36
Abone Ol google-news

Ailesinin ikinci kuşak kültür elçiliğini, sanatçı kimliğini,  bilgi ve  estetik odaklı anlayışıyla yoğuruyor. Özgün tavrın ve özgürlüğün kazanımlarını işliyor beyinlere. Mengü Ertel’i  anma toplantısında galeri  giderek doluyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Müziğin tadına doyum olmuyor, konuşmacılar da ustanın özellikli kişiliği ve sanatını öncelikle Türk grafik dünyası için vazgeçilemez emekçiliğini dillendiriyor...

Eşi Ülfet Selçuk Ertel, gelini Esma Şahin Ertel, Turhan Selçuk’un eşi Ruhan Selçuk, Maçka Sanat’ın yaratıcısı Rabia Çaba, Bilge Alkor, Miyasa İlknur, Seyhun Topuz, Mehmet Aksoy, Hüsamettin Koçan, Alaattin Aksoy, Filiz Ali, Candeğer Furtun, V. Nalbur Taşdemir, Dilek Bektaş, Meliha Coşkun toplantıya katılanlardan.

Baba Zula’ya darbukasıyla eşlik eden küçük Hasan Kamçı bir ara  babasının hep önde olduğunu söyleyedursun; anma, Murat Ertel’in ailesinin taşıdığı kültür ve sanat dinamiğine nasıl bir ivme kazandırmış olduğunu kanıtlayan müziğinin aldığı  alkışlarla  sona eriyor.

Tekrar tekrar teşekkürler  Mengü Ertel, Türk Grafik Sanatları dünyası seni hep bilecek, bizler seni hep özlemle seveceğiz.

Fotoğraflar: Zeynep Altay


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler