'İsrail Nazilerden de beter'

İran, "Gazze Şeridi'nde çocuk, kadın ve yaşlı savunmasız sivilleri katleden İsrail'in, bu davranışıyla Nazileri andırdığını" bildirdi. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, savaşı başlatan tarafın İsrail olduğunu, ancak sona ermesine cesur ve mücahit Filistin halkının karar vereceğini ifade etti.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 15:00
Abone Ol google-news

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, mecliste bugün bazı sivil toplum kuruluşlarını kabulde yaptığı konuşmada, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını kınadı ve "Siyonist İsrail, tarihte eşi görülmemiş bir şekilde katliam yapıyor" dedi.

İsrail'in "çocuk, kadın, yaşlı savunmasız ve masum sivilleri küçücük bir yerde uzun süre ablukaya aldıktan sonra en modern silahlarla vahşice katliama başladığını" söyleyen Laricani, "Siyonist İsraillilerin bu zulmü Nazilerinkinden de beter" ifadesini kullandı.

Laricani, bölgedeki bazı Arap ülke ve liderlerinin "Filistin'deki katliama kayıtsızlığını" da kınayarak, "Onların aslında perde arkasında İsrail ile anlaştığını" öne sürdü. İsrail ve destekçilerinin Filistin halkının direnişi sayesinde istedikleri hedefe ulaşamayacaklarını söyleyen Laricani, "İsrail, 33 gün savaşında yenildiği gibi Gazze'de de yenilecek" diye konuştu. Laricani, savaşı başlatan tarafın İsrail olduğunu, ancak sona ermesine cesur ve mücahit Filistin halkının karar vereceğini ifade etti.


70 bin İranlı öğrenci İsrail'e karşı savaşa hazır

Gazze Şeridi'nde Filistinliler ile birlikte İsrail'e karşı savaşmak üzere kayıt yaptıran İranlı gönüllü öğrencilerin sayısı 70 bini geçti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıları öldürmesi ve yaralaması üzerine İran'da üniversite öğrenci birlikleri tarafından başlatılan kampanyanın ilk haftasında, 70 bin öğrenci İsrail'e karşı savaşmak için kayıt yaptırdı.

Öğrenci birliklerince yapılan açıklamada, ''Gönüllülerimiz, Gazze'de İsrail'e karşı cihada hazır'' ifadesi kullanıldı.

Bu arada üniversite öğrencilerinin, İsrail saldırıları karşısında ''sessiz kalan'' ülkelerin Tahran'daki büyükelçilikleri ve temsilcilikleri önündeki protestoları da sürüyor.

Filistinliler'e her türlü yardımın yapılması ve Filistin direnişinin İsrail'e karşı desteklenmesini talep eden öğrenciler, İsrail işgali ve saldırılarını kınamayan ülkelerin Tahran'daki temsilcilerinin sınırdışı edilmelerini istiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler