Doğalgaz boru hattına 4. saldırı

Kanada'nın British Colombia ve Alberta eyalet sınırları arasındaki Dawson Creek kasabası yakınlarından geçen doğalgaz boru hattına bombalı saldırlar düzenleniyor. Son 2.5 ay içinde 4. kez bombalı saldırıya maruz kalan boru hattının bir kısmı ve bir ölçüm merkezi tahrip olurken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 21:36
Abone Ol google-news

Kanada'nın British Colombia ve Alberta eyalet sınırları arasındaki Dawson Creek kasabası yakınlarından geçen doğalgaz boru hattına son 2.5 ay içinde 4. kez bombalı saldırı düzenlendi.

Kanada Kraliyet Atlı Polisi (RCMP) yetkilileri, boru hattının ait olduğu EnCana şirketi elemanlarının pazar günü hat boyunca çıktıkları kontrollerde, Alberta sınırına 12 kilometre uzaklıktaki Tomslake kasabası yakınlarındaki bir ölçüm merkezinin imha edildiğini rapor ettiklerini açıkladılar.

RCMP yetkilileri, son saldırının, geçen yıl 11, 16 ve 31 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarla aynı özellikleri taşıdığını ve patlamayı, kasaba gazetesine bir mektup gönderen boru hattı karşıtlarının üstlendiğini söylediler. Boru hattı karşıtları, gazeteye gönderdikleri mektupta, ''EnCana şirketi, üretimi ve boru hattını kapatıncaya dek eylemlerimizi sürdüreceğiz'' dediler.

RCMP yetkilileri, bölge sakinlerinin, doğalgaz kuyularından, üretim sırasında çevreye yayılan hidrojen sülfürün insanları zehirlediği ve ekolojik sistemi bozduğu gerekçesiyle karşı çıktıklarını belirtiyorlar. Polis, şu ana dek son 4 saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerden hiçbirine ulaşamadı. RCMP ve yerel polisin soruşturmasına, Kanada Anti-Terör Timleri de katılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler