Hasta olunca Milli Eğitim sokağa attı

Yozgat'ta İmam Hatip Lisesi'nde rehberlik öğretmenliği görevini sürdürürken "şizofren" teşhisi konulan Bekir Akyol, görev yapamaz raporu nedeniyle kaderi ile başbaşa bırakıldı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, konuyla ilgili "MEB, resmen bu öğretmeni sokağa atmıştır" diye konuştu.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 08:23
Abone Ol google-news

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde İmam Hatip Lisesi'nde rehberlik öğretmenliği görevini sürdürürken "şizofren" teşhisi konulan Bekir Akyol'a GATA'dan görev yapamaz raporu verildi.

Akyol, malulen emekli olmak istedi, ancak 10 yılı doldurmadığı için kendisine emekli maaşı bağlanmadı. Daha sonra kendisine bağlanan özürlü maaşı ile yalnız başına bırakıldı.

 

'MEB sokağa attı'

Konuyla ilgili konuşan Bağımsız Eğitimciler Sendikası (BES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, devlete ve çocuklara yıllarca hizmet etmiş bir öğretmenin durumunun içler acısı olduğunu söyledi. Avcı, şu görüşleri savundu:

"MEB'in ihmali ve beceriksizliği yüzünden ayrıca yeri Sosyal Güvenlik Yasası'nın kapitalist yasal düzenlemeleri nedeniyle öğretmenimiz perişan durumda. Hükümetin görevi sosyal devleti yok etmek değil, sosyal devleti daha da büyütmek olmalıdır. MEB, resmen bu öğretmeni sokağa atmış durumdadır. MEB, bu öğretmeni bu halde yalnız başına sokağa terk etmiştir"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler