Geçmişe gitmeye ne dersiniz?

20. yüzyıla kadar uzanan binlerce yıllık sanat serüvenini pullar aracılığıyla izlemek istermisiniz? Turgay Artam'ın 20 yıldır topladığı "Filateli'de Sanat" adlı koleksiyonu Galeri Işık Teşvikiye'de sizleri bekliyor.

Yayınlanma: 06.01.2009 - 12:59
Abone Ol google-news

“Filateli’de Sanat” sergisi, tarih öncesinden 20. yüzyıla kadar uzanan binlerce yıllık sanat serüvenini pullar aracılığıyla izleme olanağı sunuyor. 7-30 Ocak 2009 tarihleri arasında gezilebilecek olan sergide, Turgay Artam'ın 20 yıl boyunca topladığı pullar geçmişe ışık tutuyor.

Sergi sanat tarihinde uluslararası üne sahip sanatçıların filatelik malzemeleri, Ortaçağ, Rönesans, Maniyerizm, Barok ve Rokoko gibi üslupları içerirken, ülkeler temelinde alfabetik ve dönemine göre kronolojik sıralamaya göre değerlendiriliyor.

“Filateli’de Sanat” konulu koleksiyon M.S.Ü Güzel Sanatlar Bölümü Batı Sanatı ve Çağdaş Sanat Anabilim Dalı Öğretim görevlisi Dr.Taluy Özdeş ve Uluslararası Filateli Jürisi Arman Arıkan ile birlikte yürütülen araştırmalar sonucu hazırlandı.

Tarih öncesinden ve günümüze uzanan geniş bir yelpaze içerisinde ünlü ressamların pulları, “FDC”leri, “Kart Maximum”ları ve diğer filatelik malzemelerinin yer aldığı sergi büyük bir emekle bir araya getirildi. Posta pulları ve posta tarihi ile ilgili tüm malzemenin değerlendirilmesi ve koleksiyonu olarak tanımlanan filatelide, pul veya pul serisinin tedavüle çıktığı ilk gün damgasını taşıyan zarf “FDC” ve ilk gün damgalı pulun aynı resmi içeren karta basılması ile de kart maksimumlar oluşuyor.

Turgay Artam, “Filateli’de Sanat” adlı koleksiyonu ile koleksiyonculuğun insanları araştırmaya sevk eden ve bilgi birikimini artıran önemli bir hobi olduğunu vurgularken, bu sergiyle geniş kitlelere ulaşmayı amaçlıyor.

Henri Matisse, Van Gogh, Degas, Monet, Miro, P.Cezanne, Rembrand Goya, Modiglani, Kandınsky başta olmak üzere tüm ünlü ressamların tabloları bu muhteşem sergide. Bu sergi için seçilen galeri ise İstanbul'un en modern yeni galerilerinden Feyziye Mektepleri Vakfı'nın kültüre hizmet için açtığı Galeri Işık Teşvikiye'de.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler