'Söylediklerim 27 yıllık birikimimdir'

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, sanayi hayatının içinden geldiğini belirterek, ''Bu konularda söylediğim şeyler, 27 yıllık birikimimdir. Bunları defter, kitap sayfalarından, televizyon programlarından öğrenmedim'' dedi.

Yayınlanma: 07.01.2009 - 18:54
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu'nda, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda, sanayi ve ticaret uzmanı istihdamını öngören kanun tasarısının görüşmeleri devam ediyor. MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail ile kurulan ilişkilerde, İsrail'in temel hedefini gözardı ettiği için hayal kırıklığı yaşadığını savunarak, ''Başbakan, muhataplarının gerçek amaçlarından bir haber olduğundan, Olmert ile 22 Aralık'taki görüşmesini o gün farklı, bugün farklı değerlendiriyor'' dedi.

Bal, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda 100 olarak öngörülen sanayi ve ticaret uzmanı kadrosunun, komisyonda 250'ye çıkarıldığını anımsatarak, bunun, kadrolaşma iddialarını akla getirdiğini söyledi. Bal, kadroların, sanayi uzmanı, ticaret uzmanı ve teknoloji uzmanı olarak ayrı ayrı belirlenmesi ve görev tanımlamalarının da buna göre yapılmasını önerdi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, konuşmasında, AKP'nin Şanlıurfa'daki temayül yoklamasına, valinin katılıp katılmadığını sordu. AKP Şanlıurfa Milletvekili Ramazan Başak ise ''Geçen pazar günü DSİ Spor Salonu'nda yapılan yoklamada valinin olmadığını, güvenlik görevlilerinden, parti temsilcilerinden öğrendim. İnternet köşelerindeki yazılara itibar etmeyin'' dedi.

 

Bakan soruları yanıtladı

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun, ''cansuyu kredileri'' ile ilgili eleştirisi üzerine, ''25 bin işletmeye, yüzde 0 faizle, 1,6 milyar lira kredi verilmesine, hiçbir şey derseniz, ben bunu sizin insafınıza bırakırım'' diye konuştu. Zafer Çağlayan, birçok birliğin borçlarının yapılandırıldığını ifade ederek, ''Kayısı birliğin, 2000 öncesinde, 17,9 milyon lira borcu vardı. Birliğe, 2001-2003 yılları arasında 9,6 milyon lira yeni kredi verilmiş ancak tek bir kuruş ödemediği için, borçları tahsil edilmek üzere işlem yapıldı. Tek bir kuruş ödemeyeceksin, ondan sonra kalkıp, 'bizi niye kapattınız?' diyeceksiniz'' dedi.

 

'Siz de hakiki kayısı birliği kursaydınız'

Çağlayan, söylediklerine itiraz eden CHP'li Aslanoğlu'na, ''Kayısı birlik kapandı, tamam. Siz de o zaman öz kayısı birliği, hakiki kayısı birliği kursaydınız, kim sizi engelledi?'' karşılığını verdi. Bakan Çağlayan, ''Ben bu hayatın içinden geliyorum. Benim bu konularda söylediğim şeyler, 27 yıllık birikimimdir. Bunları defter, kitap sayfalarından, televizyon programlarından öğrenmedim. Sanayi üretimi, yatırımı, ihracatı, istihdamını fiilen 27 yıl yaşamış bir insanım'' diye konuştu.

Özel sektörün, 2003-2006 yılları arasında 194 milyar liralık sabit sermaye yatırımı yaptığını belirten Çağlayan, ''Bakanlıkla memur kıyımı yapıldığı'' eleştirisini de kabul edemeyeceğini kaydetti. Zafer Çağlayan, ''57. Hükümet döneminde, 24 kişi görevden alınmışken, 60. Hükümet döneminde bir kişi, o da müfettiş raporuyla görevden alınmıştır. 24 kişiyi görevden almak mı kıyımdır, 1 kişiyi görevden almak mı? 57. Hükümet döneminde 43 atama vardır, Benim dönemimde ise 16 atama vardır'' dedi. Tasarının görüşmeleri, 4. madde üzerinde sürüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler