"Gözaltılar, AKP'nin yolsuzluklar altında ezildiği dönemde"

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, dün yaşanan 10. dalga Ergenekon gözaltılarının AKP'nin ekonomik kriz ve yolsuzluklar altında ezilmeye başladığı bir döneme rastladığını söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 11:41
Abone Ol google-news

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, yaptığı açıklamada, dün Ergenekon operasyonu kapsamında evi aranan Emekli Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun yaşananları "hukuk devletine saldırı",CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ise "siyasi hesaplaşma" olarak tanımladığını hatırlatarak, "Biz ise, maruz kaldığımız psikolojik şiddetin yarattığı ızdırabı anlatacak en çarpıcı ifade biçimlerini aramaktan bıktık artık" dedi.

Ergenekon Davasına ilişkin, laik demokratik Cumhuriyeti yücelten düşünce açıklamalarının dahi suç delili olarak iddianameye konulduğu yargısal süreci, kaygıyla izlediklerini belirten Adıbelli şunları kaydetti: "Laik demokratik cumhuriyeti yücelten düşünce açıklamalarının dahi suç delili olarak iddianameye konulduğu yargısal süreci kaygıyla izliyoruz. Adeta karabasan yaşıyoruz. Her defasında içine düştüğümüz öfke nöbetinin etkisiyle, sürece en ağır tepkiyi vermek istesek de, yapamıyoruz. Çünkü muhatabımız karşımıza, üzerine titrediğimiz hukuk devletimizin meşru yargısal kurumları ile çıkıyor. Uzak kıtalarda kurgulandığını düşündüğümüz senaryoya alet olma tedirginliği ile tıkanıp kalıyoruz. Onuncu dalga, gözünü kırpmadan masum insanları katleden Küçük Amerika'nın, iletişim kurabildiği tek Müslüman ülke olan Türkiye'de zemin kaybetmeye başladığı ve yine ılımlı İslam projesinin taşeronu AKP'nin ekonomik kriz ve yolsuzluklar altında ezilmeye başladığı bir döneme rastladı bu defa."



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler