"28 Şubat operasyonu doğal"

28 Şubat Soruşturması'nı değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Böyle bir olağanüstü dönemde yaşanan hukuksuzlukları takip etmek de ve bununla ilgili hukuki sürecin başlaması da tabiidir" dedi.

Yayınlanma: 13.04.2012 - 10:04
Abone Ol google-news

Libya Büyükelçisi Abdurrazag Mukhtar Ahmed Abdulgader'iyi Çankaya Köşkü'nde kabul eden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Büyükelçi Abdulgader'inin Güven Mektubu'nu sunmasının ardından gündemdeki konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, 28 Şubat Soruşturması kapsamındaki arama ve gözaltılarla ilgili "Yakın siyasi tarihimizin bir ara dönemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Hafızalarımızda hala tazedir" dedi. Gül, olağanüstü bir dönemde yaşanan hukuksuzlukları takip etmenin de bununla ilgili hukuki sürecin başlamasının da tabii olduğunu belirterek, soruşturmanın böyle görülmesi gerektiğini ifade etti.


Suriye için son fırsat

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'de yaşanan son gelişmelerin hatırlatılması üzerine Suriye'nin sadece Suriyeliler için değil Türkiye içinde hayati bir mesele olduğunun altını çizerek, "Hem BM'nin hem de Arap Liginin temsilcisi olarak bir süreç başlayan Annan'ın başarılı olmasını ve bu sürecin başarı ile neticelenmesini samimi olarak arzu ederim. Bunun Suriye için çok iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Herkesin üzerine düşeni çok iyi yapması gerekir, bu süreci dikkatli bir şekilde takip etmek gerekir" dedi. Türkiye'nin Suriye'de yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiğini kaydeden Gül, "askeri müdahale" önerilerinin anımsatılması üzerine şöyle konuştu:

"Büyük bir olay söz konusu olunca herkes birçok senaryo yapacaktır. Herkes en kötü şartlar karşısında kendisini hazırlayacaktır. Hiç kimse büyük meseleler konusunda hazırlıksız olmak istemez. Annan'ın başlattığı sürecin başarılı olması herkes için çok iyi olur. Bunu çok iyi değerlendirmek lazım. Suriye içinde Suriye'yi yönetenler içinde çok iyi fırsat, son fırsat."

İnsani yardım koridoru önerilerini de değerlendiren Gül, öncelikle Annan'ın başlattığı sürecin başarılı olmasının önemine işaret ederek, Suriye'de yaşanlardan sorumlu olanların üzerine düşeni yapması gerektiğini, sürecinin en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler