Ukrayna Bulgaristan'a doğalgaz vermeye hazır

Ukrayna'nın Sofya Büyükelçisi Viktor Kalnik, doğalgaz kesintisinden Rusya'yı sorumlu tuttu ve ülkesinin Bulgaristan'a, kendi rezervlerinden doğalgaz vermeye hazır olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 14:09
Abone Ol google-news

Ukrayna'nın Sofya Büyükelçisi Viktor Kalnik, düzenlediği basın toplantısında, doğalgaz krizi konusunda ülkesine yönelik yapılan tüm suçlamaların asılsız ve yanlış olduğunu ileri sürdü.

Ukrayna'nın 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren kendi ihtiyaçlarını kendi üretimiyle karşıladığını iddia eden Büyükelçi "Rusya'dan şu anda bir gram dahi gaz almıyoruz. Bizim günlük 62 milyon metreküp gaz üretimimiz var. İhtiyaçlarımızı da bununla karşılıyoruz" dedi. Büyükelçi Kalnik, istenmesi durumunda Ukrayna'nın, devlet rezervlerinden Bulgaristan'a doğalgaz yardımında bulunabileceğini bildirdi.

Doğalgaz krizinin Rusya'nın tavrından kaynaklandığını savunan Viktor Kalnik, "Rusya Avrupa'ya karşı güç gösterisinde bulunuyor ve elindeki doğalgaz silahının etkisini deniyor" diye konuştu.

Büyükelçi Viktor Kalnik'in basın toplantısı düzenlediği sırada Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Birliği (KNSB) ile "Podkrepa" adlı işçi sendikalarının temsilcileri de, Ukrayna Büyükelçiliği binasının önünde gaz krizini protesto ettiler. Sendika temsilcileri, gaz krizinin devam etmesi durumunda Rusya'nın Sofya büyükelçiliği önünde de protesto gösterileri düzenleyeceklerini açıkladılar.

Bu arada, Podkrepa lideri Konstantin Trençev, Bulgaristan'daki doğalgaz krizinin en büyük sorumlusunun hükümet olduğunu öne sürdü. Trençev, Ukrayna ile Rusya arasında sorun olduğunun uzun süredir bilindiğini belirterek, buna rağmen Bulgar hükümetinin hiçbir tedbir almadığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler