Tuncer Kılınç'ın avukatı da gözaltında

Ergenekon soruşturmasında dün gözaltına alınan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve davanın tutuklu sanıklarından Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu gözaltına alındı. Buzoğlu'nun evindeki arama sona erdi ancak bürosundaki arama devam ediyor.

Yayınlanma: 08.01.2009 - 14:17
Abone Ol google-news

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın avukatı Mustafa Hüseyin Buzoğlu da gözaltına alındı.

Avukatlığını yürüttüğü Kılınç ile görüşmek için Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Ankara Barosu avukatlarından Hasan Gürbüz, müvekkili ile görüştükten sonra ayrıldı.

Gürbüz, Emniyetten ayrılırken basın mensuplarına şunları söyledi: ''Avukat Mustafa Hüseyin Buzoğlu, müvekkili olan Tuncer Kılınç ile görüşmek için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne geldiğinde savcılığın yakalama emri üzerine gözaltına alınmıştır. Şu andan itibaren Tuncer Kılınç ve Mustafa Hüseyin Buzoğlu'nun avukatlığını yürüteceğim. Soruşturma, geldiği aşamada sanıkların avukatına da yönelmiştir. Savunma hakları bu şekilde engellenmektedir. Bu soruşturmada görev alan avukatların hiçbirinin teminatı kalmamıştır.''

 

Evi de arandı

Buzoğlu'nun Çankaya'daki evinde de arama yapıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesinin ''yakalama, arama ve inceleme'' kararı uyarınca öğle saatlerinde avukat Hüseyin Buzoğlu'nun Cinnah Caddesi'ndeki evi ile Kızılay'daki bürosuna eş zamanlı gelerek arama başlattı.

Yapılan aramanın ardından polislerin avukat Buzoğlu'na ait evden çeşitli belge ve bilgisayar kayıtlarını alarak ayrıldıkları görüldü. Bürodaki aramanın ise devam ettiği bildirildi. 

 

Hüseyin buzoğlu kimdir?

Gülen davasının müdahil avukatıydı

Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklanan yazar Ergun Poyraz ile gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’ın ardından gözaltına alınan avukatı Hüseyin Buzoğlu suikast sonucu öldürülen Necip Hablemitoğlu’nun avukatlığını da yaparken Fethullah Gülen’e ilişkin davalarda müdahil olarak yer almıştı.

Buzoğlu, kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin avukatlığını yapmasıyla biliniyordu. Buzoğlu aynı zamanda Kara Harp Okulu’ndan mezun olması nedeniyle asker kökenli bir kişi olarak da tanınıyor. Buzoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında Temmuz 2007 tutuklanan yazar Ergun Poyraz ile önceki gün gözaltına alınan eski MGK Genel Sekreteri Emekli Orgeneral Tuncer Kılınç’ın da avukatlığını yapıyordu. Buzoğlu, öldürülen Dr. Necip Hablemitoğlu’nun da avukatıydı.

Hüseyin Buzoğlu, Fethullah Gülen aleyhine açılan davalara müdahil avukatı olarak katılmıştı. Gülen’in “laik devlet düzenini yıkmak için çete oluşturmak” iddiasıyla 5 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada, müdahil olan Işıkevleri öğrencilerinin avukatlığını üstlenmişti. Hüseyin Buzoğlu’nun işyeri Ergun Poyraz’ın gözaltına alındığı dönemde de aranmıştı. Ancak Buzoğlu’nun resmi itirazının ardından arama yarıda bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler