Süper Final'e yağmur engeli: Derbi ertelendi

Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçı, sağanak yağmur ve saha zemininin elverişsizliği nedeniyle ertelendi. Karşılaşma 16 Nisan Pazartesi saat 20.00'de oynanacak.

Yayınlanma: 14.04.2012 - 16:17
Abone Ol google-news

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda bu akşam oynanması gereken Beşiktaş-Galatasaray derbisi, yoğun yağmur yağışı nedeniyle ertelendi.

Stat görevlileri ellerindeki aletlerle saha zemininde biriken suyu saha dışına atmaya çalıştıysa da yağmurun etkisini kaybetmemesi işleri zorlaştırdı.

Maç öncesi futbolcular sahaya ısınmak için çıktıklarında da zorlu anlar yaşadı. Top bir türlü zeminden sekmezken, bazı bölgelerde de top suya takılıp kaldı.

İNÖNÜ STADI'NDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Maç öncesi hakem Hüseyin Göçek de yaptığı kontrollerde topun zeminden sekmediği görülünce, derbi ertelendi. Türkiye Futbol Federasyonu, karşılaşmanın 16 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de oynanacağını açıkladı.

Yağmur taraftarı etkiledi

İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmur, saha zemininin yanı sıra taraftarları da etkiledi. Biletlerin büyük bölümü satılmasına rağmen, yağmur nedeniyle tribünlerde yer yer boşluklar gözlendi. Taraftarlar, maçın ertelendiği anonsunun yapılmasından sonra da tribünleri terk etti.

Süper Final için gösteri

Maçın başlama saatinden önce sahada Süper Final için yapılmış özel bir gösteri yapıldı. Davulcular ve dansçılardan oluşan bir grup, Süper Final'in dev logosunun da bulunduğu bayrakla çeşitli gösteriler yaptı.

Melo'ya tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, Spor Toto Süper Lig'de Fiyapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmada kendilerine hareket yapan Galatasaraylı futbolcu Felipe Melo'ya tepki gösterdi. Taraftarlar, sarı-kırmızılı futbolcuların ısınmak için sahaya çıkmaları ile birlikte Melo'nun aleyhine tezahüratta bulundu.

Serdar Bilgili maçta

Beşiktaş'ın eski başkanlarından Serdar Bilgili, başkanlığı bıraktığı 2004 yılından sonra ilk kez siyah-beyazlı takımın maçına geldi, ancak karşılaşma ertelenince derbiyi izleyemeden stattan ayrıldı. Başkan Fikret Orman ve yönetiminin davetlisi olarak stada gelen Bilgili, protokol tribününde oturdu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu üyelerinden Sedat Doğan, maçın sağlıklı şartlarda oynanmasının önemli olduğunu ifade ederken, Celal Gürcan da ''Süper Final'de bir şey var. Böyle başladı. Hayırlısı olsun'' dedi.

Fatih Terim: Felaket bir zemin var...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, maçın oynanabilmesi için zeminin uygun durumda olmadığını belirterek, ''Yapılacak bir şey yok. Oyuncuların selameti için, sakatlık olmaması için, Allah korusun kötü şeyler de olabilirdi... Oyun oynanması için hiçbir şart oluşmadı. Yağmur devam ediyor bütün hızıyla. Felaket bir zemin var. O kadar çalışılmasına rağmen, hala top da gitmiyor. Bütün oyunculara sorduk; hepsi de oynanmayacağını söylüyor. Bence hakemimiz doğru bir karar verdi'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler