Bağımsız Türkiye için

Grup Yorum'un 'ON'ların Türküsü' konseri her yaştan yüz binlerce kişiyi buluşturdu.

Yayınlanma: 16.04.2012 - 07:05
Abone Ol google-news

Sol muhalif çizgideki müzik çalışmalarını 1985’ten bu yana sürdüren Grup Yorum “Bağımsız Türkiye On’ların Türküsü” konserini dün Bakırköy Halk Pazarı’nda gerçekleştirdi.


Sabah saatlerinden itibaren “Grup Yorum susturulamaz”,“Yaşasın sosyalizm” yazılı pankartların asılı olduğu konser alanına akın eden kadın, genç, yaşlı, çocuk yüz binlerce kişi hep bir ağızdan “Türküler susmaz, halaylar sürer”, “Kahrolsun ABD emparyalizmi” sloganları attı. Müzikli dans gösterisi ve Nihat Behram’ın şiirleriyle başlayan konserde Yorum üyeleri, “Biz bugün burada ABD’ye bağımlılıklarını ilan edenlere karşı, bağımsızca türkülerimizi söyleyeceğiz. Tüm türkülerimiz ezilen halklar için hep bir ağızdan yükselecek. Bizim bağımsızlık düşümüzü yok edemeyecekler. Bizler bu sözü Mahir’lerden aldık. Onun için diyoruz ki yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi.

Konsere Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da katılırken, TAYAD’lı aileler de beyaz tülbentleri ile en ön sıralarda yer aldı. “Uğurlama”, “Cemo”, “Gazi Marşı” gibi çok sayıda sevilen şarkı, marş ve türkülerini seslendiren Grup Yorum konserine, sanatçılar Hüseyin Turan, Zülfü Livaneli, Aynur Doğan ve Aylin Aslım şarkı ve türküleriyle destek verdi. Sanatçı Hüseyin Turan’ın seslendirdiği Âşık Mahzuni Şerif’in “Amerika Katil” türküsüne alanı dolduran yüz binlerce kişi hep bir ağızdan eşlik etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler