"Seçmen listelerinde problem var"

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık, CHP Çankaya İlçe Başkanlığı'nın yaptırdığı seçmen araştırması sırasında tek bir adreste 18 kişinin kaydının çıktığını belirtti ve yeni listenin 3 bin seçmen azalmasının listelerle oynandığını gösterdiğini söyledi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 10:06
Abone Ol google-news

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Yüksel Işık, yaptığı açıklamada seçmen listelerinde problem olduğunu söyledi. Işık, "İlçe Başkanlığımızın Çankaya'daki seçmenlere dair araştırması, Çankaya'ya ilişkin bir planın ipuçlarını vermektedir. Çok sayıda ölünün kaydı hala durduğu gibi, 20 yıldır aynı yerde ikamet eden hemşerilerimizin kayıtları bir türlü yapılamamaktadır. Bırakın başka şehirleri, 20 yıldır Suriye'de ikamet eden vatandaşların seçmen kaydı çıkarken, öğrenci yurtları ve yurt gibi kullanılan özel binalarda bir seçmen yığılması tespit edilmiştir. Mahalle temsilcilerinin muhtarlarla birlikte yaptıkları araştırma çalışması, Çankaya'yı düşürmek isteyenlerin seçmen listeleriyle oynamak istediğinin işaretidir" dedi.
 

"Çankaya üzerinde oyun oynanıyor"

Yüksek Seçim Kurulu'nun 26 Kasım'da Çankaya'daki seçmen sayısının 604 bin 991 olarak açıkladığını belirten Işık, "Çok sayıda insan kaydı bulunmadığı için İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne başvurarak, saatlerce kuyrukta bekleyip kaydını yaptırdığı halde, askıya çıkan yeni listede Çankaya'nın seçmen sayısı 601 bin 858 olarak belirlenmiştir. Binlerce insanın on gün boyunca İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde kayıt olduğu hepimizin malumudur. Buna rağmen seçmen sayısında azalma olması, Çankaya'ya sanal seçmen yığdırıldığının göstergesidir. İnsanlar kuyruğu kendi kayıtlarını sildirmek için girmediklerine göre, Çankaya'da bir oyun oynanmak istenmektedir. Nitekim tek bir dairede 18 kişinin kayıt yapıldığının saptanması da bunu kanıtlamaktadır" iddiasında bulundu.

Çankaya'nın demokratik olmayan yöntemlerle "ele geçirilmek" istendiğini söyleyen Işık, Muhtar kaydı denetiminin ortadan kaldırılması ve beyanın yeterli bulunmasının bu sürecin alt yapısını yapmaya dönük olduğunu savundu. Işık, "Çankayalıların, Çankaya'yı demokratik olmayan yöntemlerle, bir çeşit seçmen listesi darbesiyle ele geçirmek isteyenlerin hevesini kursaklarında bırakacağından eminim. Çankayalıları kendi adreslerinde başka isimlerin olup olmadığını kontrol etmeye davet ediyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler