"Korku imparatorluğu kurulmak isteniyor"

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, partisinin İzmir İl Başkanlığı'na yaptığı ziyarette Ergenekon soruşturması hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'de bir korku imparatorluğu kurulmak istendiğini belirten Sezer, AKP'nin 6 yıldır iktidarda "sorun ve kriz üreten bir örgüt" gibi çalıştığını söyledi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 12:18
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Sezer, burada yaptığı konuşmada, Ergenekon soruşturması nedeniyle yaşananları değerlendirdi.
Sezer, şöyle dedi: "Korku yaratılarak Türkiye nereye götürülmeye çalışılıyor? Çok açık söylüyorum. Dünyada seçimle işbaşına gelmiş ama diktatörce bir yapıya kavuşmuş, çevresini kana bulamış yönetimler görüldü. Kimi mi kastediyorum, Hitler'i kastediyorum. Bugünkü Hükümet'in gidişi bundan farklı değil. Engellemek bizim görevimiz. Demokrasiden vazgeçmeyeceğiz, ilkelerimizden sapmayacağız ama bu kötü gidişe demokrasi içinde bu Hükümet'in yandaşlarının yapmaya çalıştığı sivil darbe dahil her türlü darbeye de karşı durarak yolumuza devam edeceğiz"

 

"AKP sorun ve kriz üretiyor"

AKP'nin 6 yıldır iktidarda "sorun ve kriz üreten bir örgüt" gibi çalıştığını savunan Sezer, "Bu bilmem kaçıncı dalgası diye tarif edilen, adına da Ergenekon soruşturması denilen olay, AKP'nin sorun ve kriz üreten bir örgüt gibi çalıştığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır" diye konuştu.

Davayla ilgili olarak açıklama yapan CHP Lideri Deniz Baykal'ı da eleştiren Sezer, şunları kaydetti: "Hatırlayınız 6 yıl önce bugünün taşları örülürken sesleri çıkmıyordu. 'Türkiye erken seçime giderse karanlığa sürüklenir' diyen Ecevit' e 'Sen nasıl demokratsın, halk nereye götürecekse oraya gideceğiz' diyordu o güçler, o siyasetçiler. Şimdi bakmayın kahramanlık tasladıklarına"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler