Erdemir son yolculuğuna uğurlandı

Yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden İzmir Baro Başkanı Nevzat Erdemir, İzmir'de düzenlenen cenaze törenlerinden sonra Urla'da toprağa verildi.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 13:57
Abone Ol google-news

Geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir için Adalet Sarayı ve İzmir Barosu önünde tören düzenlendi.

İzmir Adalet Sarayı önünde gerçekleştirilen tören, saygı duruşuyla başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın da katıldığı törendeki konuşmasında, Erdemir'i, yurtsever ve mücadele insanı olarak tanımladı. Erdemir'in kötü gün dostu olduğunu ifade eden Kocaoğlu, ''Erdemir, katıksız bir yurtsever olarak hafızalara işlenecektir'' dedi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Emin Özler, İzmir yargısındaki karar üçgeninde denge taşlarının en önemlisinin Nevzat Erdemir'in kişiliği olduğunu dile getirdi. Özler, törene katılanlardan haklarını helal etmesini istedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da son bir kaç aydır İzmir'e buruk geldiğini, önce Nedim Aksoy'u, arkasından İskender Özturanlı'yı ve bugün de Nevzat Erdemir'i kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Erdemir'in son derece cesur, sürekli hareket halinde olan can dostu olduğunu belirten Özok, Erdemir'in savunduğu, Atatürkçülük, ulusçuluk, laik demokratik bayrağın aşağıya düşmeyeceğini vurguladı.

İzmir Barosu Başkan Vekili Özdemir Sökmen ise duygularını şöyle ifade etti:
''Türk hukuk camiasının yılmaz savunucusu, iyi insan, iyi dost Nevzat Erdemir'i kaybetmiş bulunuyoruz. O çok iyi bir hukukçu olmasının yanı sıra, doğru bildiği konularda lafını esirgemeyen güçlü bir önderdir. 3 kez üst üste başkanlık kazanmış yegane hukukçuydu. Adeta devrim nitelikli yeniliklere imza attı. 2008 Ekim ayından itibaren çok büyük hedeflere doğru çalışmalarını sürdürürken, kaybettik.''
Adalet Sarayı önündeki törene, cumhuriyet savcıları, hakimler, adliye çalışanları, avukatlar ve Erdemir'in eşi Gülperi Erdemir ve kızı Yaprak Gürcan katıldı.

Baro önünde tören

Buradan alınan cenaze, daha sonra İzmir Barosu önüne getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine Erdemir'in cübbesi bırakıldı.

Saygı duruşunun ardından konuşan Türkiye Barolar Başkanı Özok, bu tabloyu hiç yaşamak istemediğini, ancak bunun ilahi bir emir olduğunu belirtti. Erdemir'in kızı Yaprak Gürcan, gözyaşları içerisinde babasına hitaben yaptığı veda konuşmasında, arkasında çok güzel bir sevgi bıraktığını ve kendisiyle gurur duyduklarını söyledi.

Daha sonra Alsancak Hocazade Camisi'ne getirilen Erdemir'in cenazesi, kılınan cenaze namazından sonra toprağa verilmek üzere Urla İskele Mezarlığı'nda götürüldü. Cenaze namazına, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler, Başsavcı Emin Özler, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekilleri, savcılar, hakimler, avukatlar, Erdemir'in ailesi ile yakınları katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler