''Nazım'ın Küba seyahati'' Osmanlı Bankası Müzesi'nde

Ünlü şairin Küba seyahatini konu alan belgesel Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda gösterilecek. 15 Ocak'ta perşembe günü saat 17.30 ve 19.00'da yapılacak 2 gösteriminin ardından yazar Ataol Behramoğlu, ''Nazım ve Küba'' konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 09.01.2009 - 14:04
Abone Ol google-news

Şair Nazım Hikmet'in 1961 yılında Küba'ya yaptığı seyahati konu alan ''Nazım'ın Küba Seyahati'' adlı belgesel, 15 Ocak perşembe günü Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda gösterilecek.

Müzeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yönetmenliğini Çağrı Kınıkoğlu ve Gloria Rolando'nun üstlendiği ''Nazım'ın Küba Seyahati'' adlı belgeselin gösterimi, Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'nda ''Toplumsal hafıza'' teması altında yapılacak. Belgeselin 15 Ocak perşembe günü saat 17.30 ve 19.00'da yapılacak 2 gösteriminin ardından, yazar Ataol Behramoğlu, ''Nazım ve Küba'' konulu bir söyleşi gerçekleştirecek. Osmanlı Bankası Müzesi Sineması'ndeki belgesel gösterimleri, ücretsiz izlenebilecek.

Nazım Hikmet, 1961 yılında Kübalı şair arkadaşı Nicolas Guillen'den bir davet alır. O tarihlerde Dünya Barış Konseyi yöneticisi olan Nazım Hikmet, 1959 yılında gerçekleştirilen Küba Devrimi'nin seyrini ve kazanımlarını yerinde görmek üzere, 1961 yılının Mayıs ayında Küba'ya gider. Küba'daki gözlemleri, şairin en önemli eserleri arasında yer alan ''Havana Röportajı'' ve ''Saman Sarısı'' şiirlerine ilham verir.

''Nazım'ın Küba Seyahati'', Nazım Hikmet hakkında bugüne kadar yapılan biyografi çalışmalarında çok fazla üzerinde durulmayan Küba yolculuğunu gün ışığına çıkarıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler