Başkent yeni haftaya sanatla girecek

Başkent, yoğun bir siyasi gündemin ardından yeni hafta sanatla girecek. Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 15 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 3 eserle Başkentlilerle buluşacak. Hafta boyunca ilgi çeken sergiler, sanatseverleri bekliyor olacak.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 09:12
Abone Ol google-news

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunlarından ''Genç Osman'', 11 ve 13 Ocak'ta Büyük Tiyatro'da sahnelenecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği oyunun müziklerini Can Atilla'nın hazırladı. Oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.

Ahmet Kutsi Tecer'in yazdığı, Leyla Tecer'in yönettiği ''Köşebaşı'', adlı oyun 11 Ocak'ta Küçük Tiyatro'da seyirci karşısına çıkacak. Küçük Tiyatro ayrıca çocuk oyunu ''Küçük Bir Mucize''yi de 13 ve 14 Ocakta küçük izleyiciyle buluşturacak. ''Şahane Düğün'' de 13, 14 ve 15 Ocak'ta sahnelenecek.

Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı "Suçlu Yürekler'' adlı oyun 11 Ocak'ta Şinasi Sahnesi'nde izlenebilecek. Dekor tasarımını Hakan Dündar, kostüm tasarımını Esra Selah yaptığı oyunda, İpek Çeken, Berna Konur, Elvin Beşikçioğlu, Serpil Gül, Adnan Erbaş, Eren Oray rol alıyor.

Şinasi Sahnesi ayrıca, Civan Canova'nın yazdığı, Turgay Kantürk'ün rejisörlüğünü yaptığı İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı ''Ful Yaprakları'' adlı oyuna 13, 14 ve 15 Ocak'ta ev sahipliği yapacak.

Akün Sahnesi, Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye''yi hafta boyunca tiyatroseverlerle buluşturacak.

Ankara Devlet Tiyatrosu ile Van Devlet Tiyatrosu'nun ortak yapımı ''Ayyar Hamza'' 11 Ocak'ta Altındağ Tiyatrosu'nda sahnelenecek. Geleneksel Türk tiyatrosu örneklerinden olan oyunu, Hakan Boyav'ın yönetiyor. Altındağ Tiyatrosu ''Tek Kişilik Şehir'' adlı oyuna da 13, 14 ve 15 Ocak'ta ev sahipliği yapacak.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi, ''Kırmızı Başlıklı Kız''ı, Stüdyo Sahne ''Tavandaki Kuş''u, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, ''Giordano Bruno''yu, Oda Tiyatrosu ''Kontrabas''ı, Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi de ''Kanlı Nigar'' adlı oyunu hafta boyunca izleyici karşısına çıkacak.
 

"Anna Karenina" yeniden

Ankara Devlet Opera ve Balesi Lev Nikolayeviç Tolstoy'un en bilinen romanlarından Anna Karenina'yı bale sahnesine taşımaya devam ediyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek olan 3 perdelik Anna Karenina balesi, 15 Ocak'ta seyirci karşısına çıkacak.

Koreografisi Andre Prokovsky'ye, dekor ve kostüm tasarımı ise Alexandre Vassiliev'e ait olan eserin müzik düzenlemesini Guy Woolfenden'e ait. Orkestrayı ise Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Şef Naci Özgüç yönetecek. Eserde Anna Karenina rolünü Sanem Ergüler, Ayşem Sunal, Elif Fırat ve Arzu Kıran'ın dönüşümlü olarak canlandıracak.

Giacomo Puccini'nin en önemli eserlerinden sayılan ''La Boheme'' adlı 4 perdelik operada Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından, 14 Ocak'ta sahneye taşınacak.
 

Sergiler

Vakıfbank Atakule Sanat Galerisi, Melike Esensoy'un ''Kadının Adı Var'' adlı resim sergisini 18 Ocak'a sanatseverlerle buluşturmaya devam edecek.  Armoni Sanat Galerisi'nde Vedat Hazneci'nin sergisi, 19 Ocak'a kadar görülebilecek.

G&G Sanat Galerisi'nde, bu zamana kadar 19 kişisel sergiye imza atan Fikri Cantürk'ün ''Big Bang'' adlı sergisi, 17 Ocak'a kadar görülebilecek.  Galeri Soyut, Akdoğan Topaçlıoğlu'nun eserlerini 14 Ocak'a kadar teşhir edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler