İsrail'i kendi milleti de kınıyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar Yahudiler tarafından da kınanıyor. İngiltere toplumunu yakından tanıdığı ve kendilerini 'İsrail'in hararetli destekçileri' olarak nitelendiren bir grup Yahudi, İsrail'i Gazze'ye yönelik askeri operasyonlara bir an önce son vermeye çağırdı.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 08:29
Abone Ol google-news

İngitere'nin Observer gazetesine açık mektup yazan, İngiltere'de toplumun yakından tanıdığı Yahudiler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının bir an önce durdurulması çağrısında bulundu.

Observer gazetesinde yayımlanan mektupta, askeri operasyonların bölgede güvenliği artırmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, bu durumun aksine aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı.

Mektubu imzalayan ve aralarında çok sayıda Yahudi din adamının da bulunduğu söz konusu kişiler, kendilerini "İsrail'in hararetli destekçileri" olarak nitelerken, "Ancak Gazze çatışmalarında iki tarafın da verdiği kayıpları büyük bir dehşetle izliyoruz. İnanıyoruz ki İsrail'in güneyine Hamas ve diğer militan Filistinli grupların düzenlediği füze saldırıları İsrail'e karşı işlenen savaş suçlarıdır. Hiçbir özgür devlet kendisine yönelik saldırıları hoş göremez" ifadesini kullandı.

İsrail'in bu saldırılara yanıt vermeye hakkı bulunduğu da savunulan açık mektupta, "Biz de İsrail hükümetinin füze saldırılarını durdurma kararını destekliyoruz ve bunun bir öncelik olduğuna inanıyoruz. Ancak biz bunun ancak görüşmeler yoluyla yapılabileceğine inanıyoruz. Bizce sadece müzakereler İsrail ve bölge için uzun süreli güvenlik ve barış getirebilir" görüşü vurgulandı.

Mektupta, Museviliğe yönelik reform hareketinin öncülerinden Tony Bayfield, İşçi Partisi'nin Avam Kamarası'ndaki eski grup başkanlarından Sir Jeremy Beecham, Londra Üniversitesi'nden Prof. Shalom Lappin ve Barones Julia Neuberger gibi isimlerin imzaları bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler