Macaristan'da insan sağlığı tehlikede

Macaristan alarmda... Doğalgaz krizi nedeniyle, farklı yakıtlarla ısınmaya çalışılan Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oluşan hava kirliliği insan sağlığını etkileyecek düzeye geldi. Budapeşte'de öğle saatinden itibaren "hava kirliliği alarmı" verildi.

Yayınlanma: 11.01.2009 - 10:30
Abone Ol google-news

Doğalgaz krizi nedeniyle Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de oluşan hava kirliliği insan sağlığını etkileyecek düzeye geldi. Budapeşte Belediye Başkanı Gabor Demszky,  kentte öğle saatinden itibaren "hava kirliliği alarmı" verdiklerini bildirdi.

Demszky, doğalgaz krizinden dolayı son günlerde Budapeşte'de doğalgaz kullanımının çok azalması, başka yakıtlarla ısınma nedeniyle hava kirliliğinin insan sağlığını etkileyecek boyuta geldiğini, bu nedenle Budapeşte'de bugün ancak plakasının son rakamı tek olan araçların trafiğe çıkmasına izin verdiklerini açıkladı.

Budapeşte Belediye Başkanı, hava kirliliği alarmının süreceğini ve yarın, plakasının son rakamı çift olan araçların trafiğe çıkabileceğini kaydetti.

Buna rağmen kurallara uymayan araçların sürücülerinin polis tarafından ağır cezalara çarptırılacağını belirten Demszky, hava kirliliği sona erinceye kadar bu düzenlemeyi devam ettireceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler