Şehitler uğurlandı

Tunceli kırsalında şehit olan askerler, memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 05.05.2012 - 08:54
Abone Ol google-news

Elazığ Asker Hastanesi'nden ambulansla alınan, astsubay kıdemli çavuş Yıldırım Akbulut, jandarma komando onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç ve jandarma komanda er İlhan Zerender'in cenazeleri, 8. Kolordu Komutanlığı'na getirilerek katafalka konuldu. Şehit askerlerin öz geçmişleri okundu, dua edildi.

Törene, Elazığ Valisi Muammer Erol, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, AKP Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Şuay Alpay, Sermin Balık, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Harun Ocaklı ile askeri ve sivil yetkililer katıldı.

Törenin ardından şehit astsubay kıdemli çavuş Yıldırım Akbulut'un cenazesi İzmir'e, jandarma komando onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç'ın cenazesi Ankara'ya ve jandarma komanda er İlhan Zerender'in cenazesi Hakkari'ye askeri uçaklarla gönderildi.

Jandarma komando onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç toprağa verildi

Tunceli'deki çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Mehmet Coşkun Kılıç için Kocatepe Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene şehit Kılıç'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya katıldı. Namazı kıldıran imam, şehidin, Türk milleti var oldukça yaşayacağını ifade ederek, ''Şehidin ruhunu asker ocağından peygamber ocağına gönderiyoruz'' dedi. Şehit bedeninin mübarek vatan topraklarında yatacağını ama şehidin ölmeyeceğini, aziz Türk milletinin gönlünde kıyamete kadar yaşayacağını vurgulayan imam, şehide Allah'tan rahmet dileyerek, cenaze namazına katılanlardan helallik istedi. Namazın ardından askerlerin omzunda taşınan Kılıç'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, top arabasına konuldu. Şehit onbaşı Kılıç, Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedildi.

 

Jandarma Komando Er İlhan Zerender'e veda

Tunceli kırsalında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er İlhan Zerender memleketi Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Gelişen köyünde toprağa verildi. Helikopterle Ortaklar köyündeki Jandarma Karakol Komutanlığı'na getirilen şehidin cenazesi buradan yaklaşık 200 araçlık konvoyla 10 kilometre uzaklıktaki Gelişen köyü Ulaşan mezrasına götürüldü. Mezradaki cenaze törenine Vali Vekili Önder Bozkurt, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanı Tümgeneral Şenol Alparslan, 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Muharrem Metin Özbek, İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder, Şemdinli Kaymakamı Mesut Gençtürk ile yüzlerce vatandaş katıldı.  Törenin ardından şehidin cenazesi askerler ve yakınlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde mezarlığa götürüldü. Şehidin kardeşleri ve yakınları mezarlığa giderek son kez şehidi görmek istedi. Bu sırada şehidin bazı yakınlarının fenalaştığı görüldü.

 

İzmir, şehidini uğurladı

Tunceli'deki çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yıldırım Akbulut için Bergama'daki Yeni Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehit Akbulut'un ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, şehidin 9 aylık oğlu Barlas Akbulut da yakınlarının kucağında babasının naaşının yanına götürüldü. Cenaze namazını kıldıran İzmir İl Müftü Vekili İlyas Öztürk, dua öncesi yaptığı konuşmada, şehitlik mertebesinin çok yüce olduğunu belirterek, ''Ailenin acısını yürekten paylaşıyoruz. İnşallah kardeşliğimiz bozulmayacaktır'' dedi. Kılınan namazının ardından düzenlenen askeri törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Cumhuriyet Meydanı'na kadar askerlerin omuzlarında taşındı. Tören sırasında eşinin naaşının ardından fotoğrafını taşıyan Pelin Akbulut, ''Seni çok seviyorum, 9 aylık oğlumla beni bıraktın'' dedi. Acılı eşi, kadın askerler teselli etmeye çalıştı. Yıldırım Akbulut'un cenazesi, düzenlenen törenin ardından cenaze arabasıyla Bergama'ya bağlı Tepeköy'e götürüldü. Şehidin cenazesi, buradaki cemevinde düzenlenen törenin ardından köy mezarlığında defnedildi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genelkurmay Başkanlığı çelenk gönderdi. Bergama ilçesindeki bazı esnaf, terör eylemlerini protesto amacıyla kepenk kapattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler