Meclis'te tutuklu vekil tartışması

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tutuklu vekiller konusunda, "Son gelişmelerle ilgili parti bir değerlendirme yapmadı. Partinin bileceği bir iş, hükümet olarak bizim bu konuda yaptığımız bir değerlendirmemiz, aldığımız bir kararımız yok. Partinin yetkili kurulları ne karar verecek onu biz de bilmiyoruz şu anda çünkü herhangi bir görüşme yapılmadığını biliyorum şu an itibarıyla" dedi.

Yayınlanma: 09.05.2012 - 15:12
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Meclis Genel Kurulu'nda, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının birinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bozdağ: Son gelişmelerle ilgili parti bir değerlendirme yapmadı


Tutuklu vekillere ilişkin soruya Bozdağ, "Tutuklu vekillere gelince, Sayın Kanadoğlu uyardı hatta Sayın Sezgin Tanrıkulu'nun açıklaması var, otomatik tahliye olmazlar dedi. Hatta Sayın Süheyl Batum'un açıklamaları var biz sembolik anlam taşıdığı için koyuyoruz, çıkmayacağını biz de biliyoruz diye bir sürü açıklamaları var. Tutuklu iken milletvekili adayı gösterildi ve daha sonra milletvekili seçildi yoksa tutuklanmış bir milletvekili yok, tutukluyken bir milletvekili hadisesi var" dedi.

Bozdağ, tutuklu vekiller konusunda Meclis Başkanı'nın, muhalefet partisine mensup grup başkanvekilleriyle yaptığı görüşmeye gönderme yaparak şöyle devam etti:
"Ama son gelişmelerle ilgili parti bir değerlendirme yapmadı. Partinin bileceği bir iş, hükümet olarak bizim bu konuda yaptığımız bir değerlendirmemiz aldığımız bir kararımız yok. Partinin yetkili kurulları ne karar verecek onu biz de bilmiyoruz şu anda çünkü herhangi bir görüşme yapılmadığını biliyorum şu an itibarıyla."

CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, "Bu doğru değil. Hiçbir yerde ne ben ne Sayın Kanadoğlu, biz böyle söylemedik. Çarpıtmak size yakışmaz" diyerek itiraz etti.

BDP'li Kaplan: İpe un sermeyin


BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da, tutuklu milletvekilleri konusunda AKP'nin tutumunu eleştirerek, "Sayın Meclis Başkanı, Başbakan ile görüştükten sonra muhalefetin 3 parti grup başkanvekilini çağırmıştır. Bizden çözüm istemiştir. Bizde önerilerimizi sunmuşuzdur. 3 parti grubu bir cümlelik önermeyle bu mahsuru gidermek için bir öneride bulunduk. İktidar partisi de buyursun çıksın sağlam bir önerisini getirsin diyoruz, yok. Şimdi ipe un sermenin zamanı değil. Yok Kandil'in yolu açılıyormuş, insanları güldürtmeyin" dedi.

Kaplan, konuşmasını bitirdikten sonra yerine geçerken de, "Millet ile dalga geçmeyin" diyerek tepki gösterdi.

MHP'li Şandır'dan hükümete çağrı


MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da, "Tutuklu vekil konusu bu Meclis'in sorunu olmayacak, iktidarın sorunu olmayacak da kimin sorunu olacak? Bu konuyu bu bizim sorunumuz değildir diye üstümüzden atmak ne hükümete ne hükümetin grubuna yakışmaz. Bu sorun TBMM'nin, siyasi iktidarın sorunudur. Meclis Başkanı'nın samimi ve yoğun gayretlerine hükümet grubunun da destek vermeye davet ediyorum. Bu konu artık çözülmelidir" diye konuştu.

Görüşmelerin ardından tasarının birinci bölümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı ve maddelerin görüşmesine geçildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler