"Mal varlığının açıklanması doğal bir süreçtir"

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, belediye başkanları ve yakınlarının mal varlıklarının mazbataların alındığı günden itibaren internet sitesi aracılığıyla kamuoyuna açıklanması gerektiğini ifade ederek, ''Mal varlığının açıklanması bir cesaret işi değil, saydamlığın getirdiği doğal bir süreçtir'' dedi.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 19:08
Abone Ol google-news

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Karayalçın, Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi'nce düzenlenen sohbet toplantısına katılarak dernek üyelerine Ankara'ya ilişkin projeleri hakkında bilgi verdi.

Ankara'nın 15 yıldır yaşanan sorunlarının niteliklerini dikkate alarak kente ilişkin ''acil tedavi programı'' hazırladıklarını anlatan Karayalçın, Kızılırmak nehrinden gelen suyun arıtılmasının bu programın öncelikli maddelerinden biri olduğunu söyledi.

Karayalçın Kızılırmak suyunun bu durumu ile insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.
Işıklı barajının yapımı ve metronun tamamlanmasının da mühendislik projelerinin başında geldiğini anlatan Karayalçın, sosyal projeler kapsamında da hemşehrilik geliri ve kent işçiliği uygulamasının bulunduğunu ifade ettii.

Mühendislik projeleri ve sosyal projeler için 2 milyar dolar finansman gerektiğini bildiren Karayalçın, finansman konusunda ise küresel kriz ve buna bağlı ekonomik koşullar dikkate alınarak çalışma yürüttüklerini söyledi.

Belediye başkan adaylarının seçmenlerine yalnızca projelerini değil oluşturacakları denetim ve yönetim mekanizmasını da tanıtmaları gerektiğini ifade eden Karayalçın, merkezi yönetimlerin de yerel yönetimlerin başarısı için gerekli düzenlemeleri hayata geçirmesinin önemini vurguladı.

Siyasette şeffaflığın önemine de değinin Karayalçın, ''Belediye başkanları ve yakınlarının mal varlığı mazbataların alındığı gün internet sitesinde açıklanmalıdır. Mal varlığının açıklanması bir cesaret işi değil, saydamlığın getirdiği doğal bir süreçtir'' dedi.

Karayalçın, kendisinin büyükşehir belediye başkanı seçilmesi halinde belediye harcamaları ve kentte ilişkin imar durumlarının da internet sitesi aracılığıyla kamuoyunun bilgisine sunulacağını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler