Şahin'in takip ettiği kadın dolandırıcı çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin’in ifadesinde Güneydoğu’da, Ermenileri kurduğu evlerde barındırdığı ve Erzincan’da altın aradığını iddia ettiği Serpil Kocadöli’nin dolandırıcı olduğu ileri sürüldü.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 22:05
Abone Ol google-news

Tunceli çevresinde kendisini “Ermeni Matit Sarsanyan” diye tanıtan Serpil Kocadöli’nin Tunceli, Elazığ ve Ankara’da birçok işadamını dolandırdığı öğrenildi.

Erzincan’ın Refahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Serpil Kocadöli (48), ilk olarak 1994 yılında Tunceli’de ortaya çıktı. 5 yaşındaki bir erkek çocukla Tunceli’ye giden Kocadöli, kendisini İstanbul’da polisle girdiği çatışmada öldürülen Dev-Sol liderlerinden Bedri Yağan’ın eşi Serpil Derin Yağan olarak tanıtıp, sahte Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) diplomasıyla Tunceli Belediyesi’nde mimar olarak işe başladı. Ancak belediye yetkililerinin şüphe üzerine ODTÜ’ye gönderdikleri diploması sahte çıkınca gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında gerçek kimliği ortaya çıkan ve Ankara’da birçok sahtecilik, dolandırıcılık, sahte evrak düzenleme olayına karıştığı belirlenen Kocadöli tutuklandı. 

Cezaevinden çıktıktan sonra İstanbul’a yerleştiği belirtilen Serpil Kocadöli, iki yıl önce Erzincan, Elazığ ve Tunceli’nin Pülümür İlçesi’nde şirketler kurup maden arama işine girdi.

Bölgede kendisini Ermeni asıllı “Matilda Sarsanyan” olarak tanıtan Serpil Kocadöli, bir süre sonra maden şirketlerini borçları karşılığında başkasına devretti. Kocadöli’nin Pülümür’de bulunduğu sırada, işadamları, esnaf ve yurttaşlardan yaklaşık 500 bin TL topladığı ve şirketini devrettikten sonra bu parayla birlikte ortadan kaybolduğu ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler