Yağmur, İstanbul'u felç etti

Marmara Bölgesi akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağışın etkisi altına girdi. İstanbul'da aniden bastıran yağmur su baskınlarına neden oldu. D.100 karayolu İçmeler mevkii bir süre trafiğe kapanırken yurttaşlar araçlarında mahsur kaldı. Sayısız 'su baskını' ihbarının yapıldığı İstanbul'da yağış sürerken, Çanakkale, Edirne, Kocaeli, Gebze'de de hayat felç oldu...

Yayınlanma: 18.05.2012 - 14:43
Abone Ol google-news

İstanbul akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışıyna teslim oldu.

Anadolu yakasında Tuzla, Sultanbeyli, Kadıköy, Pendik ve Maltepe'de, Avrupa yakasında ise Beyoğlu, Bakırköy, Beşiktaş ve Şişli başta olmak üzere birçok ilçede etkisini gösteren şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle ana arterlerde trafik durma noktasına gelirken, alt geçitlerde biriken sularda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Özellikle 16.30-19.00 saatleri arasında etkili olan yağışta, iş çıkışı evlerine gitmek için yola çıkan yurttaşlar zor anlar yaşadı.

Merkezlere kaç kilogram yağış düştü?

  • Göztepe: 31 kilogram
  • Pendik: 27 kilogram
  • Eminönü: 19 kilogram
  • Bakırköy: 18 kilogram
  • Kartal: 16 kilogram
  • Çatalca: 6 kilogram
  • Gebze: 55 kilogram
  • Kocaeli: 29 kilogram
  • Yalova: 18 kilogram
  • Gölcük: 17 kilogram
  • Tekirdağ: 9 kilogram
  • Sakarya: 6 kilogram

Yurttaşlar araçlarında mahsur kaldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış ve dolu deneniyle Anadolu yakasında Sultanbeyli ve Tuzla'da su baskınları yaşandı. Tuzla İçmeler'de bir alt geçidi su basması sonucu araçlar sular içinde kaldı. Bazı yurttaşların, araçlarını terk ederek kendi imkanlarıyla kurtuldukları öğrenildi.

İSTANBUL'DA YAĞMUR YURTTAŞLARA ZOR ANLAR YAŞATTI / FOTOGALERİ

Zemin ve bodrum katlarda su baskınları yaşandı

İtfaiye ekipleri, yağış dolayısıyla kentin her iki yakasından gelen su baskını ihbarlarına yetişmek için büyük çaba harcadı. İtfaiyeye, Anadolu ve Avrupa yakalarından şu ana kadar toplam 513 su baskını ihbarı yapıldı.

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

Sayısız "su baskını" ihbarı

Sağanak yağış Avrupa yakasında da özellikle Beşiktaş, Mecidiyeköy, Şişli ve Kasımpaşa'da etkisini hissettirdi. Bu semtlerden itfaiye yetkililerine sayısız su baskını ihbarı geldiği bildirildi.

Aslantepe viyadüğünün istinat duvarı çöktü

İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Aslantepe viyadüğünün istinat duvarı çöktü.Şiddetli yağış dolayısıyla biriken suyun oluşturduğu akıntının Aslantepe viyadüğünün altını aşındırmasıyla kopan büyük toprak kütlesi, viyadüğün altındaki istinat duvarının yıkılmasına neden oldu.

Viyadüğün altındaki Cendere Yolu, dökülen toprak yığını nedeniyle trafiğe kapandı. Belediye ekiplerinin iş makineleriyle yaptığı çalışmalarla temizlenen yol, tekrar trafiğe açıldı. Belediye ekipleri, viyadüğün zarar görmemesi için akan suyu başka tarafa yönlendirdi. Öte yandan, yağış nedeniyle kimi yolların zarar görmesi ve bazı köprü ile viyadüklerin altlarının suyla dolması üzerine trafikte yoğunluk yaşandı.

ÇANAKKALE SULAR ALTINDA / FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Çanakkale sular altında

Çanakkale'de etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Kuvvetli rüzgar ve gök gürültülü sağanak yüzünden, yarım saatte kent merkezine metrekareye yaklaşık 40 kilogram yağış düştü.Çok sayıda caddenin su altında kaldığı kentte, bazı iş yerlerini de su bastı. Belediye ekipleri, kentin çeşitli noktalarında biriken suyu tahliye etmek için çaba gösteriyor.  Çanakkale Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise olumsuz hava şartlarına yolda yakalanan sürücüler ile yayalara yardımcı olabilmek için devreye girdi. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, akşam saatlerinde etkisini azaltması beklenen yağışlı havanın yarın öğle saatlerine kadar süreceğini kaydetti.

Edirne'de de evler sular altında

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde sabah başlayan ve aralıksız devam eden gök gürültülü sağanak yağış, ilçede etkili olmaya başladı. İlçe merkezi ile bazı köylerde çok sayıda ev, işyeri ile ekili tarlalar sular altında kaldı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, yaptığı açıklamada, sabah başlayan sağanak yağışın hiç aralık vermeden halen şiddetli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Yüksek kesimlerden gelen suların getirdiği taş ve topraklarla kent içerisindeki menfezlerin tıkanması sonucu bir çok ev ve işyerini su basması sonucu belediyede kriz merkezi oluşturduklarını ifade eden İşbilen, şöyle devam etti:
''Menfezler tıkandı. Bunun sonucunda bazı ev ve işyerlerini su bastı. Belediyede kriz merkezi oluşturduk. 50 kişilik ekip şu anda hazır şekilde sağanağın hafiflemesini ya da durmasını bekliyor. Hava müsaade ettiği anda su basan ev ve işyerlerine müdahale edecek. Uzun yıllardır böyle bir yağış görmedik. Yamaçlarda bile su birikintileri oluştu. Ekili alanların hepsi sular altında. İlçenin giriş ve çıkışlarında toprak kaymaları oldu. Bunlar müdahale edildi.''

Bu arada sağanak yağış Uzunköprü'nün Çakmak, Sığırcılı, Saçlımüsellim ve Değirmenci köylerinde de etkili oldu. Köy içerisinden geçen derelerin taşması sonucu bir çok ev sular altında kaldı. Sağanak nedeniyle köyler arsında zaman zaman ulaşımda aksaklıklar meydan geliyor. Köylüler, son 50 yıldır böyle bir yağışla karşılaşmadıklarını belirtti.

Keşan-Enez karayolunda trafik aksadı

Sağanak nedeniyle Keşan-Enez karayolu da zaman zaman ulaşıma kapandı. Keşan Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, yaptığı açıklamada, bölgede şiddetli şekilde devam eden yağmur nedeniyle Karahisar Köyü yakınlarındaki menfezin tıkandığını belirtti. Bu nedenle sel sularının yola taştığını anlatan Narinoğlu, Keşan-Enez Karayolu'nda bu nedenle ulaşımın zaman zaman aksadığını söyledi.


Ege'de de etkili olacak

Bursa Mudanya, İnegöl, Manisa-Dalaman ve Fethiye’de sağanak yağış görülecek. Pendik-Yalova-İznik arasında da aşırı yağış görülecek. Yağmur Ege bölgesinin tamamını da etkisi altına alacak. İzmir, Aydın arasında, cumartesi İstanbul'da dahil olmak üzere Marmara bölgesinde aniden fırtına çıkma olasılığı da var.


13 ile yağmur uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, Türkiye’nin bu akşam saatlerinden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceğinin tahmin edildiği belirtildi.  Yarın batı bölgelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların, Marmara bölgesinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa ve İstanbul’da, Ege bölgesinde İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla’da, Batı Akdeniz’de ise Antalya ve Burdur’da kuvvetli olması beklendiği kaydedildi. Meteoroloji, kuvvetli yağışın oluşturabileceği sel, su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı da yurttaşları dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler