Hasta sevklerine soru önergesi

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, hasta sevklerinden önce hastaneler arasında iletişim kurulması yönünde yayımlanmış genelge olup olmadığını sordu. Yalçınkaya, ''Böyle bir genelge yoksa hastaların mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik bir genelge yayımlamayı planlıyor musunuz?" surusuna da yanıt istedi.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 09:20
Abone Ol google-news

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Bartın ve diğer birçok ilden, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere büyükşehirlere bazı hastaların sevk edildiğini, hasta ve yakınlarının ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade etti.

Sevki yapan hastane ile sevk edilen hastane arasında iletişim kurulması halinde bu sıkıntıların giderilebileceğini kaydeden Yalçınkaya, hasta sevklerinde hastaneler arasında iletişimin sağlanmasına yönelik yayımlanmış genelge olup olmadığını sordu.

Yalçınkaya, önergesinde şu sorulara yer verdi:
''Böyle bir genelge yoksa hastaların mağduriyetlerinin önlenmesine yönelik bir genelge yayımlamayı planlıyor musunuz? Refakatçilerin barınma ve yiyecek ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanmasına yönelik bir proje çalışmanız var mı?''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler