Sivil toplum örgütlerinden çağrı

Sivil toplum örgütleri ve bir grup aydın Meclis'te siyasi parti gruplarını ziyaret ederek İsrail'in Gazze saldırısı konusunda Meclis'in ve hükümetin ortak irade ortaya koymasını istedi.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 13:33
Abone Ol google-news

DİSK, KESK, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der, KA-DER, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Başkent Kadın Platformu ve Barış Girişimi gibi sivil toplum örgütleri ile aralarında Prof. Dr. Baskın Oran'ın da yer aldığı bir grup aydın Meclis'te, siyasi parti gruplarını ziyaret ederek İsrail'in Gazze saldırısı konusunda Meclis'in ve hükümetin ortak irade ortaya koyması taleplerini dile getirdiler.

Girişimin sözcülüğünü yapan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, siyasi parti gruplarını ziyaretlerinde, Türkiye'nin İsrail saldırısı konusunda BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğini aktif olarak kullanmak ve somut adımlar atmak durumunda olduğunu belirterek, İsrail ile ikili askeri ve ticari anlaşmaların gözden geçilmesi gerektiğini söyledi.

 

Siyasilerin açıklamaları

Görüşmede kimi siyasi liderler de Gazze saldırıları hakkında konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay "Bir an evvel bu saldırgan tavrın, insanlık adına utanç tablosunun sona erdirilmesinde Türkiye'nin de üzerine düşen görevinin gereğinin yerine getirilmesini istiyoruz." diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır "Gazze'de Filistin varlığının ortadan kaldırıldığı"nı belirterek AKP hükümetinin bu saldırılar konusunda samimi olmadığını söyledi.

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, "Türk toplumu, Amerika, İsrail veya uluslar arası güçlerin baskılarına tepki göstermektedir. Kafa tutmanın bir bedeli varsa, Türk toplumu olarak bunu ödemeye hazırız" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler