"Kaldırım operasyonu" davası

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları'' iddiasıyla yargılanan 3 sanığın davasının aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle eski Milletvekili Sedat Edip Bucak'ın da içinde yer aldığı 18 sanıklı ''Kaldırım Operasyonu'' davasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Yayınlanma: 13.01.2009 - 15:33
Abone Ol google-news

''Suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları'' iddiasıyla yargılanan Nedim Çak, Hadi Öztop ve Eyyüp Alhas adlı 3 sanık hakkında açılan davanın duruşması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya, yalnızca tutuklu sanık Nedim Çak katıldı. Çak, ifadesinde, daha önce ''işyeri kurşunlamak'' gibi bazı suçlar işlediğini ifade etti. Mahkeme Heyetinin, bu suçlara ilişkin daha detaylı bilgiler istemesi üzerine Çak, ''İddianamede zaten yazılı. Psikolojik sorunlarım var. Konuşmak istemiyorum'' dedi. Çak, Mahkeme Heyeti'nin sorusunu yanıtlarken, ''Kaldırım Operasyonu'' sanıklarını tanımadığını da söyledi.

Mahkeme Heyeti, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin de talebi doğrultusunda, aralarında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle dosyanın, aynı mahkemede görülen eski Milletvekili Sedat Edip Bucak'ın da içinde yer aldığı 18 sanıklı ''Kaldırım Operasyonu'' davasıyla birleştirilmesine karar verdi.
 

''Kaldırım operasyonu" davası

''Kaldırım Operasyonu'' davası da Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
Duruşmaya, birleştirilen dosyanın tutuklu sanığı Nedim Çak ile tutuklu diğer sanıklar Sevda Çamanlı, Mustafa Aydar ve Oğuzhan Küpeli katıldı.

Sanıklar avukatlarının tahliye taleplerini reddeden Mahkeme Heyeti, birleştirilen dosyanın iki sanığı ile hakkında yakalama emri bulunan sanık Rıfkı Özkaya'nın ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, esas hakkındaki görüşünde, hakkında yakalama emri bulunan sanık Rıfkı Özkaya'nın ifadesinin alınamaması nedeniyle Özkaya hakkındaki davanın ayrılmasına ve yakalama kararının devamına karar verilmesini talep etmişti.

Bilgili, ''silahlı suç örgütüne üye olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek yardım etmek'', ''suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak'' ve ''nitelikli yağma'' suçlarından 11 yıl 3 aydan 19 yıl 6 aya kadar hapsi istenen eski milletvekili Sedat Edip Bucak ile Levent Tekin, Levent Koçak, Bedri Bağcı, Murat Onar, Murat Özgen ve Bülent Yurtseven'in, ''iddianamedeki suçları işlediklerine ilişkin şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil elde edilemediği'' gerekçesiyle beraatlarını, Sevda Çamanlı, Oğuzhan Küpeli, Mustafa Aydar, Cengiz Türkmen, Umut Büyükbay, Erkan Yıldırım, Hasan Ulaş Çolak, Tolga Toraman, Alper Muhammet Yakar ve Ramazan Edip Beganoğlu'nun ise 1 yıl 7 ay ile 44 yıl arasında değişen sürelerle hapisle cezalandırılmasını talep etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler