Iğdır'da çığır açan uygulama

Iğdır'da bir ilköğretim okulunda, koridorlara yağlı boya ile ders notları yazıldı. Iğdır'da ilk defa gerçekleşen uygulamayla öğrencilerin teneffüslerde de bilgi sahibi olması amaçlanıyor.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 09:52
Abone Ol google-news

Iğdır'da Yukarı Erhacı Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin teneffüslerde de bilgi sahibi olması için, koridorlara ders notları yazıldı, şekiller çizildi.

Okul Müdürü Oktay Maral, yaptığı açıklamada, notların resim öğretmenleri tarafından yağlı boya ile yazıldığını ifade ederek, ''Öğrencilerin koridorda gezerken duvarlarda yazılan yazıları okunmalarını ve bilgi sahibi olmalarını amaçladık'' dedi.

Yaptıkları çalışmanın öğrenciler için faydalı olduğuna inandıklarını kaydeden Maral, şöyle konuştu:
''Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz. Bunun için okul koridorlarına trafik, İngilizce, fen bilgisi, matematik dersleri ile ilgili bilgi notları yazdık, şemalar çizdik. Hafta sonları ve boş derslerde öğretmenlerimiz çalıştı. Duvarlara boyalarla ders notlarını yazdı.''

Milli Eğitim Müdürü Selahattin Şimşek ise söz konusu uygulamanın Iğdır'da ilk defa yapıldığını belirtti.

Öğrencilerin eğitimi konusunda örnek alınması gereken bir uygulama olduğunu dile getiren Şimşek, ''Diğer okullar da bu tür sosyal aktivitelere girmelidir. Öğrencilerimiz koridorlardaki ders notlarını okuyarak bilgi sahibi olabiliyor. Zekice planlanmış bir çalışmadır'' diye konuştu.

Öğrenciler ise yapılan çalışmayı beğendiklerini ve koridorlardaki ders notlarını okuduklarını anlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler