"Filistin halkı zafer kazanacak"

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in Filistin'e yaptığı saldırıyı kınadı ve ''Gazze'de sonuç ne olursa olsun Filistin halkı zafer kazanacak" dedi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 13:18
Abone Ol google-news

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Filistin direnişinin zafere ulaşacağının kesin olduğunu belirterek ''Gazze'de sonuç ne olursa olsun, Filistin halkı zafer kazanacak. Siyonistler hiçbir zaman istedikleri hedeflere ulaşamayacak'' dedi.

''Filistin halkının düşmanları, direnişi ortadan kaldırmak için çocuk ve kadınları dahi öldürüyor. Bu onların gücünü değil, zillet ve zayıflıklarını gösteriyor'' diyen Ahmedinejad, ''İnsanlık dışı bu katliamın senaryosunu yazanlar, gerçekte kaybeden taraf olacak'' ifadesini kullandı.

''Dünyanın herhangi bir köşe ve bucağında İsrail'in katil olduğundan şüphesi olanlar, bugün biliyorlar ki, bu rejim mutlaka ortadan kalkmalı'' diyen İran Cumhurbaşkanı, "Siyonist İsrail rejiminin varlığı bütün insanlığa zulümdür" görüşünü dile getirdi.

''Kudüs işgalcisi rejimin liderlerinin bugün dünyada en çok nefret edilen yüzler olduğunu'' söyleyen Ahmedinejad, ''İşgalci siyonist rejime bölgede hiç yer yok'' dedi.

Ahmedinejad, ''insan hakları bayraktarlığı iddiasında olan bölgesel ve uluslararası kuruluşların, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki katliamları karşısındaki kayıtsızlıklarını'' kınadı.

Filistin sorununu ''önemli ve karmaşık'' olarak değerlendiren Ahmedinejad, sorunun çözümüne yönelik kısa ve uzun vadeli planları olduğunu kaydetti.

Ahmedinejad, bu safhada acil olarak yapılması gerekenin, İsrail saldırılarını durdurmak, kuşatmanın kaldırılması ve Filistinlilere yardım ulaştırılması olduğunu ifade etti.

 

"İsrail'in saldırıları, bölgedeki aşırılık yanlısı unsurları tetikler"

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, İsrail'in Gazze'ye saldırılarının, Arap ve Müslüman dünyasında aşırılık yanlısı unsurları tetikleyeceğini söyledi.

Esad, BBC'ye verdiği demeçte, "Savaşın etkisinin savaştan daha tehlikeli olduğunu, bölgede terör ve aşırıcılık tohumları ektiğini" belirtti.

Beşşar Esad, Mısır'dan Gazze'ye silah kaçakçılığının durması gerektiğini, ancak bunun düşmanlıkları derhal sona erdirmek için bir gereklilik olmadığını da ifade etti.

Suriye lideri, ateşkesin sağlanması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. İsrail'i geçen ay sona eren ateşkese uymamakla suçlayan Esad, Filistinlilere "suikastı" durdurmadığı ve Gazze'ye ablukayı kaldırmadığı için İsrail'in sorumlu olduğunu da belirtti.

 

"İslam ülkeleri bir ve bütün olduğunu ispatlamalı"

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in askeri danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, eldeki imkan ve potansiyelleri kullanarak düşman saldırılarına karşı koyabilecek durumda olan İslam ülkelerinin, "bir ve bütün olduğunu ispatlamaları" gerektiğini söyledi.

Tümgeneral Safevi, Devrim Muhafızlarına ait Tıp Bilimleri Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, halkların irade ve direnişlerinin bugünün savaşlarında belirleyici olduğunu belirterek, Filistin halk direnişinin işgalci siyonistler karşısında cansiparane mücadele ettiğini bildirdi.

"İsrail'in Gazze Şeridi'nde kimyasal silah kullanması açık bir soykırımıdır" diyen Safevi, "Uluslararası kuruluşların tepkisizliği, bazı Arap ve İslam ülkeleriyle liderlerinin ölüm sessizliği, siyonistleri katliamlara devam etmeye teşvik ediyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler