İsrail savunma yetkilileri ateşkesi destekliyor

İsrail'de savunma yetkililerinin, İsrail'in Hamas ile derhal bir ateşkese varılması ve Hamas'a karşı operasyonun genişletilmemesi gerektiğine inandıkları bildirildi.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 16:05
Abone Ol google-news

İsrail genelkurmay yetkilileri ile güvenlikle ilgili diğer kuruluş yetkililerinin yaptığı toplantıda, yetkililerin, İsrail'in birkaç gün öncesi itibarıyla Gazze'de yapılabileceklerin hepsinin yapıldığı değerlendirmesinde bulundukları belirtildi.

Toplantıda yetkililerin, 27 Aralık'ta başlayan "Dökme Kurşun" operasyonunun üçüncü aşamasına ilişkin çekincelerini dile getirirken, ABD Başkanı Barack Obama'nın görevi devralmasına birkaç gün kala saldırıları durdurmanın daha iyi olacağı yolunda görüş belirttikleri kaydedildi.

Bazı yetkililerin, Mısır'la silah kaçakçılığıyla ilgili anlaşmaya varılmasından bile önce askerlerin çekilebileceğini söyledikleri, nasıl olsa anlaşmanın Hamas tarafından herhangi bir ihlaline İsrail ordusunun karşılık verebileceğini vurguladıkları ifade edildi.

Geçen hafta yapılan benzer toplantının aksine, güvenlik yetkilileri arasında operasyonun genişletilmesine destekte önemli bir gerileme olduğu vurgulanıyor.

Operasyonun genişletilmesini isteyenler arasında, ordunun Güney Komutanlığı ile iç güvenlik servisi Şabak yetkililerinin bulunduğu, her iki kesim yetkililerinin de operasyonların sürdürülmesinin Hamas'ı daha zayıflatarak, İsrail'e ateşkes koşullarında daha iyi kozlar vereceği görüşünü savundukları ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler