Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi 'Gülen imparatorluğu' manşetiyle yayımlanan bir makalede bahsedilen Gülen hareketini okuyucularına duyuruyor. Hürriyet Gazetesi ilk sayfasına 'Bugün yaşananlar eskinin hafriyatı' yazarken, Milliyet Gazetesi ise 'Şahin'i kurtaran 3 belge' başlığı ile İbrahim Şahin'in sağlık durumunu gösteren raporu yayımlıyor.

Yayınlanma: 15.01.2009 - 07:24
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Gülen imparatorluğu’


“Fethullah Gülen’in Büyük İhtirası” başlığıyla yayımlanan makalede Gülen hareketinin Türkiye’de polis gücü, ordu ve yargı kurumlarına sızdığı ve AKP ile birlikte Türk toplumunu İslamlaştırmaya çalıştıkları belirtildi.

 

HÜRRİYET

Bugün yaşananlar eskinin hafriyatı


Eski başbakan Mesut Yılmaz "Bugün yaşananlara çok şaşırmadım. Beni asıl şaşırtan olayları başbakanken yaşadım. Bugünküler o dönemin hafriyatıdır" dedi.



MİLLİYET

Şahin'i kurtaran 3 belge


Yıl 2003.İbrahim Şahin için önce Kartal Hastanesi'nden, 15 gün sonra da Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu'ndan "iyileşmesi imkansız hafıza kaybı" raporu çıkıyor. Ardından Şahin, Cumhurbaşkanı'na bir dilekçe yazarak af talebinde bulunuyor.


RADİKAL

Ülkeyi sarsan ifade kahve sohbeti gibi


Güney iki yıldır ülkeyi sarsan iddialarını, arkadaşlarına anılarını anlatır gibi neşeyle anlatıyor; daldan dala atlıyor, arada ayağa kalkıp tarifler yapıyor.

 

AKŞAM

Firardaki general yine kaçtı

6'ıncı dalgadan önce Rusya'ya kaçan Ergenekon zanlısı Levent Ersöz Türkiye'ye geldi. Sevgilisiyle buluştu. Ve polisi atlatıp yine kayboldu.

 

POSTA

İlk isyan


Gazze'ye füze yağdıran helikopterlerden birinin pilotu olan Yüzbaşı Orr, Filistinli çocukların ve masum sivillerin ölümüne üzülüp görevden çekildi. İsrailli Üsteğmen Alon ise "Şu anda her şeye düşman gibi yaklaşıyoruz. Bize 'İşi şansa bırakmayın. Soru sormadan gördüğünüz her hedefe ateş açın' emri verildi" diye konuştu.

 

VATAN

Bu adamı nasıl bıraktınız?


Ergenekon'un kilit ismi Tuncay Güney'in 8 yıl önce polis kamerası önünde yaptığı açıklamalar şaşkınlık yarattı. Bu ifadelere rağmen Tuncay Güney izini kaybettirip Amerika'ya uçtu.

 

BİRGÜN

Temiz bir toplum için Meclis göreve


DTP, Ergenekon ve çetelere ilgili Meclis'te genel görüşme yapılmasını istedi. Genel görüşme önergesinin gerekçesinde "Meclis sorumluluk üstlenmeli" denildi.



SABAH

Ölüm krokileri


İbrahim Şahin'in evinde bulunan plan ve krokilerde, Türkiye'yi kaosa sürükleyecek dört kanlı eylemin ayrıntıları yer alıyor.

 

TERCÜMAN

Canlı kepçeyle herkes delik deşik


Şimdi de Tuncay Güney'in kepçesi işbaşında...2001 yılında polise verdiği gizli ifade dün medyaya servis yapıldı. Bir çok isim hedef oldu.



YENİ ŞAFAK

Tuncay Güney halka açıldı


Ergenekon terör örgütünü çökerten Tuncay Güney'in 2001'de polise verdiği ifade şok etkisine yolaçtı. 130 dakikalık sorgu kaydını televizyonlar ekrana getirdi.



ZAMAN

Sauna ve Atabeyler çetesinin yolu da Ergenekon'a çıkıyor

Emekli Albay Mustafa Levent Göktaş'ın Ankara'daki bürosunda bulunan CD'ler ve fotoğraflar Sauna Çetesi'nden çıkan şantaj içerikli kamera kayıtları ile benzer özellikler taşıyor. Bu benzerlikten yola çıkan savcılık, Sauna ve Atabeyler çeteleri ile Ergenekon bağlantısına yönelik soruşturmayı derinleştiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler