'Erdoğan'ın tarih dersine ihtiyacı var'

Kadın sağlığı ve hakları mücadelesi öncülerinden Adrienne Germain, New York Times'da yayınlanan mektubunda Başbakan Erdoğan'ın kürtaj konusunda bir "tarih dersi"ne ihtiyacı olduğunu yazdı.

Yayınlanma: 05.06.2012 - 09:02
Abone Ol google-news

Uluslararası Kadın Sağlığı Koalisyonu Emeritus Başkanı olan ve kürtaj hakkı için verdiği mücadele de tanınan Adrienne Germain, New York Times gazetesince yayınlanan mektubunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir "tarih dersi"ne ihtiyacının olduğunu belirterek şunları yazdı:

"Başka ülkeler arasında Chile ve Romanya'dan biliyoruz ki kürtaja erişimin ciddi olarak kısıtlanması, doğumları artırmıyor. Kadınları öldürüyor, Sayın Erdoğan'ın üç çocuğunun olmasını istediği kadınlar."

Clinton'dan destek istedi

Germain, Başbakan Erdoğan'ın, "kısıtlayıcı hukuki düzenlemeler" çağrısının İslam dünyasında kürtaj karşıtlığını körüklerken, milyonlarca kadının sağlığını ve hayatını tehlikeye attığını da söyledi. Germain şöyle devam etti:

"Neyse ki Türkiye'de güçlü bir kadın sağlığı ve hakları hareketi geri itiyor ve bu hareket, Perşembe günü Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'dan destek almaya layık."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler